Tuff förlust i Hässleholm

Den på förhand tuffa bortamatchen mot IFK Hässleholm blev precis så tuff som man befarat, och FC Rosengård förlorade dessvärre med 4-3.

Hemmalaget inledde matchen bäst och gjorde tyvärr 1-0 redan efter sex minuters spel, vilket gjorde en svår utmaning för Rosengård ännu svårare väldigt tidigt i matchen. Hässleholm fortsatte att spela aggressivt och skapade ett par chanser till under de första 20-25 minuterna, men Rosengårds försvar gjorde det bra. FC Rosengård hade ett par halvchanser samtidigt som Hässlehom tryckte på men det var först efter cirka 25 minuter som man började skapa ett riktigt tryck på Hässleholm. Man radade upp chanser och vid åtminstone en av dem var det så nära mål och kvittering att det var ett under att den första halvleken slutade 1-0 till Hässleholm.

FC Rosengård gjorde ett byte i halvtid för att få mer fart framåt i jakten på en kvittering men det var Hässleholm som fick det bästa läget i inledningen av den andra halvleken. Om det inte varit för FC Rosengårds målvakt Ovays Azizi som räddade ett friläge så hade Hässleholm fått en hyfsat komfortabel 2-0-ledning. Istället för att hemmalaget utökade sin ledning så kunde FC Rosengård kvittera genom Dylan Kosik efter 51 spelade minuter och sedan fortsatte man att jobba på. Bara sju minuter senare sköt Philip Cascalheira in 1-2 till FC Rosengård och man hade vänt matchen.

FC Rosengård tog över spelet helt och hållet medan Hässleholm fick försöka med snabba omställningar. Tyvärr var det just en sådan som ledde till Hässleholms kvittering till 2-2, då de fick en frispark utanför straffområdet som de kunde nicka in med cirka tjugo minuter kvar av matchen. Med sju minuter kvar var det FC Rosengårds tur att få en fast situation och förvalta den på bästa sätt. Jonathan Ekendahl slog en hörna som till slut letade sig in i mål. Om det var en hemmaspelare som var sist på bollen eller om det var en Rosengårdspelare gick inte att se, men oavsett vilket så tog FC Rosengård ledningen igen med 2-3.

Efter målet, och med tanke på hur lite tid som var kvar, såg det ut som att FC Rosengård skulle åka hem med en ny trepoängare från Österås IP, men det blev inte riktigt så. I den 85:e minuten fick Hässleholm en ny frispark som nickades in till 3-3. Som om det inte var nog så gjorde de 4-3 på stopptid och den där trepoängaren blev till en sur nollpoängare.

Nu är det kanske inte okej att förlora en match om man gör tre mål framåt men Hässleholm är ett bra lag som aldrig slutar att springa och det pratades om det redan innan matchen. Däremot måste man ta med sig det faktum att FC Rosengård visade upp en fantastisk lagmoral då man aldrig slutade att jobba för att ta de tre poängen och den inställningen kommer att betala sig under säsongen.

I och med förlusten halkade FC Rosengård ner till en niondeplats i tabellen med en vinst och en förlust som facit. Man har dock en match mindre spelad (den uppskjutna matchen mot Ariana) och med tanke på att serien precis kommit igång så finns det gott om poäng kvar att plocka. I nästa match möter FC Rosengård Högsby som är en nykomling i serien. Matchen mot Högsby spelas på Rosengårds IP lördag 23/4, avspark klockan 14:00. Mer om den matchen kommer senare….