Tufft derby för FCR mot LB07

Efter förra helgens förlust mot FC Höllviken så har förutsättningarna förändrats, från att ha legat först i tabellen och ha allt i egna händer så är man i princip tvungen att vinna de återstående matcherna samtidigt som Höllviken måste tappa poäng för att FC Rosengård ska ha en chans att gå upp i Division 1.
Nu är det fem omgångar och femton poäng kvar att spela om och på måndag kväll så möter FCR LB07 på bortaplan med sikte på den första trepoängaren av fem. Senast lagen möttes i våras så slutade matchen med en klar seger för FC Rosengård med hela 6-0 men matchen på måndag kommer förmodligen att bli jämnare.
LB07 har inför måndagens derby rasat ner till sistaplatsen i tabellen och dom har två poäng upp till kvalplatsen så Rosengård kommer återigen att möta ett lag som har allt ett vinna och egentligen ingenting att förlora. Läget var precis detsamma för ett par omgångar sedan då Rosengård tog emot dåvarande jumbon Nosaby och förlorade med 0-3 hemma på Rosengårds IP. Om den förlusten berodde på underskattning eller om Nosaby var grymt taggade kan man bara spekulera om men man får inte slappna av oavsett vilket lag man möter för då får kommer man att få genomlida nittio långa tunga minuter.
LB07 har så här långt vunnit tre matcher, spelat åtta oavgjorda och förlorat tio matcher och deras senaste seger tog dom i mitten på augusti borta mot Nosaby (3-4). Förutom segern så har LB07 varit nära att ta poäng mot Höllviken på bortaplan men man förlorade till slut på övertid med 2-3, man har även spelat oavgjort, 1-1, borta mot Karlskrona så det är klart att LB07 är ett lag som kan ställa till det för vilket annat lag i serien som helst.

FC Rosengård har så här långt blandat bra resultat med dåliga och det har i sin tur inneburit att man tappat initiativet om man pratar om serieseger.

Tyvärr så är utgångsläget inför måndagen att det egentligen är bara en trepoängare som räknas för att inte Höllviken ska få en liten lucka i toppen. Det finns ingen anledning att gå in på hur de andra matcherna kommer att sluta för istället så är det egna insatsen som räknas när säsongen ska summeras. Matchen på måndag kommer att bli en match mellan två lag som har pressen på sig att ta poäng plus det faktum att det är ett derby så jag tror att det kan bli en riktigt bra tillställning. FC Rosengård är förberedda på en stentuff match säger Granit Sherifi. Han fortsätter; vi vill visa att vi är det bästa laget i Division 2 och att vi förtjänar att vinna serien. Men det kommer inte hända utav sig självt utan vi måste agera som en familj och kriga för varandra!
Matchen kommer att spelas på Limhamns IP nu på måndag den 15/9 med avspark klockan 19.00