Tufft men inte omöjligt i Cupen

FC Rosengård står inför en minst sagt stor utmaning när man möter Kalmar FF på onsdag kväll 18:30 på Rosengårds IP i den andra omgången av Svenska Cupen. Matchen är direkt avgörande för om man ska gå vidare till gruppspelet eller om det är slutspelat i Cupen för den här gången. I den första omgången så vann FC Rosengård med 1-3 över Tågarp efter att Giovanni Gloria, Dardan Burrniku och Almir Malicevic hittat rätt med avsluten.
Kalmar FF spelar sin första match i årets upplaga av Svenska Cupen i egenskap av högre ranking men har inte direkt imponerat i årets seriespel där man ligger på elfte plats i Allsvenskan. Nu vann Kalmar senast mot AIK på bortaplan och det är möjligt att det har vänt för Smålänningarna men då man bara ligger två poäng från den nedre kvalplatsen så får man förmoda att det är Allsvenskan som prioriteras före Svenska Cupen. Kalmar FF’s målvakt Lucas Hägg- Johansson, med ett förflutet i FC Rosengård, fick av naurlig anledning ett par frågor om matchen.
Ni har haft en tung säsong i Allsvenskan så här långt så hur viktigt är ett avancemang i Svenska Cupen?
-Det har varit små marginaler i många matcher som varit emot oss. Vi har inte fått målskyttet att lossna riktigt trots att vi varit spelmässigt bra i många matcher. Under transferfönstret i sommar så har vi fått in nya spelare med spetskvaliteer som kommer att bli väldigt vktiga för oss under hösten. Så matchen mot FC Rosengård är dels en viktigt match för oss att lära känna varandra ännu bättre och dels för att det är viktigt inför nästa säsong att tidigt få möjligheten att få spela tävlingsmatcher.
Hur går tankarna inför matchen mot FC Rosengård?
-Vi vet inte speciellt mycket om FC Rosengård utan vi kommer gemensamt få motståndet analyserat under måndag och tisdag. Men vi vet att det kommer att bli en tuff match mot ett väldigt motiverat motstånd med spelare som vill mäta sina kvaliteer med Allsvenskan. Personligen så ska det bli roligt att åter besöka Rosengårds IP. Det var några år sedan.
FC Rosengård inledde säsongen 2019 med spel i Svenska cupens gruppspel och sett till motståndet där man bland andra mötte BK Häcken så gjorde man en bra insats även om man inte gick vidare till slutspelet. Nu har man återigen chansen att ta sig dit och det enda hindret är Kalmar FF så hur går tankarna i FC Rosengård?
Den första tanken är ju att det kommer bli en svår match men såklart så är man glad över att få hit ett Allsvenskt lag till Rosengårds IP. Berättar FC Rosengårds mittfältare Baris Hümmet.

Hur mycket känner ni till om Kalmar FF?
Jag personligen har inte bra koll på dom, men det är ändå ett allsvenskt lag så det kommer bli tufft.
Hur viktigt är det för FC Rosengård att gå vidare i Svenska Cupen?
-Det som är viktigt för oss som klubb är att vi gör en bra match och förhoppningsvis tar steget vidare, vi fick ju känna på det under försäsongen och den erfarenheten man får i sådana matcher är mycket givande både för oss spelare och för klubben.
Hur ser ni på matchen?
-Som sagt det blir en svår match där vi måste prestera på topp. Det kommer att bli viktigt att inte visa för mycket respekt utan vi måste gå ut och försöka spela som vi brukar göra.
Det finns gott om lag som skrällt i cuper, inte minst FC Rosengård i förra kvalet till Svenska Cupen, så är det dags för en ny skräll?
-Det var många som inte trodde på oss förra året när vi slog ett lag från superettan och gick vidare. Så allt kan hända, även mot Kalmar! Avslutar Baris.

Matchen spelas påRosengårds IP imorgon onsdag den 21/8 med avspark 18:30. Missa inte den!