Tung derbyförlust för herrarna

FC Rosengård föll tungt i Rosengårdsderbyt när man förlorade med 1-4 mot FBK Balkan. Om det handlade om underskattning eller underprestation, som FC Rosengårds tränare Marco Whittle sa efter matchen, kan man diskutera men resultatet talar sitt tydliga språk. Tyvärr kom man inte upp i samma nivå som man gjorde i derbyt mot Olympic, och det är synd för man gör inte sig själv rättvisa inför hemmapubliken.

FC Rosengård hade ett par lägen i den första halvleken och matchbilden hade förmodligen blivit annorlunda om man hade satt något av dem. Istället fick Balkan mer luft under vingarna ju längre tiden gick och utnyttjar man inte sina chanser så ökar risken att åka på ett baklängesmål. Det var precis vad som hände i 50:e minuten, och i 51:a minuten, och i 53:e minuten, då Balkan gjorde tre snabba mål.

FC Rosengård gjorde ett par byten några minuter senare för att få in ny energi på planen och förhoppningsvis kunna vända matchbilden. Man lyckades vaska fram ett par halvchanser, men de bollar som inte gick utanför fastnade i försvaret. Man fortsatte ändå att försöka få till en reducering. Nu ville det sig inte bättre än att Balkan utökade sin ledning i den 75:e minuten till 0-4, och där kändes matchen avgjord. FC Rosengård fick i alla fall med sig ett tröstmål i den 90:e minuten när Zia Sakirovski sköt in 1-4, även om det var en klen tröst.

Matchen slutade alltså 1-4 och FC Rosengård åkte på sin tredje förlust den här säsongen. I skrivande stund ligger man på tionde plats i en haltande tabell. Nu har man lite att fundera på och att jobba med i dagarna då det är match redan på onsdag igen. Man möter då Torns IF i kval till gruppspelet i Svenska Cupen.

De senaste inläggen: