Tung förlust i Derbyt mot Prespa Birlik

FC Rosengård förlorade med 3-1 mot Prespa Birlik (uppd)

Det blev ingen tredje seger för FC Rosengård den här säsongen mot Prespa Birlik. Efter en lite trevande inledning från FC Rosenårds sida och en ribbträff av Prespa så kom man in mer och mer i matchen ju längre den första halvleken gick. Det gav utdelning i form av 0-1 efter ungefär en halvtimmes spel. Mot slutet av halvleken så var det FC Rosengård som styrde och ställde över föreställningen och man var nära att göra ett andra mål med, vilket så här i efterhand kanske hade behövts. Efter pausen så rivstartade Prespa Birlik och om man någon gång ska pratas om en match med två helt olika karaktärer så är det nu, FC Rosengård förde spelet i den första och Prespa i den andra. Tio minuter in i den andra halvleken så kvitterar Prespa till 1-1 och cirka fyra minuter senare så gör dom 2-1. Det resultatet står sig länge då FC Rosengård försöker att kvittera men man kommer inte närmre än några halvchanser. Istället fastställer Prespa slutresultatet på övertid när dom gör 3-1 och FC Rosengårds andra raka förlust är ett faktum. Så här refererar Ylli den tunga derbyförlusten:

-”Det är en match med två ansikten om man kan säga så. Första halvleken tycker jag att vi kommer in i matchen på ett väldigt bra sätt och vi styr matchen dit vi vill, och även tar ledningen. Vi kapar en del farligheter att har chansen att utöka ledningen medan Prespa ofta får slå ifrån sig och rensa bollen och försöka kontra, men vi gör det bra och trycker tillbaka dem. Vi spelar enkelt och jobbar hårt för att vinna bollen snabbt tillbaka vilket vi lyckas med. I den andra halvleken var det helt tvärt om, plötsligt är vi inte hungriga längre vi vinner inte andrabollarna. Vi blir passiva och spelar bort enkla passningar när vi har läge för bra omställningar. Istället för att vi ska utnyttja tillfällen när vi kan göra mål slarvar vi med sista passningen och sen får de hur enkelt som helst komma till avslut och göra mål. Prespa kämpar sig mer in i matchen och gör det bra och vi spelar alldeles för svårt… Men jag tycker ändå att vi saknade viljan att vinna och vi såg ängsliga ut istället.”

Nu väntar en vecka med mycket hårt arbete för det är det enda som kan ta FC Rosengård ur svackan. Man har förlorat två raka matcher och på lördag så möter man ett pånyttfött BW90 som vunnit sina två senaste matcher men mer om det senare i veckan.

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/div2pbfcr_2014{/gallery}