Tung förlust i årets sista hemmamatch

Tung förlust i årets sista hemmamatchÅrets sista hemmamatch slutade allt annat än lyckligt när FC Rosengård förlorade med 0-1 mot Hässleholms IF. Nu kom resultatet att bli betydelselöst i jakten på förstaplatsen eftersom BK Olympic vann sin match och säkrade seriesegern.

I första halvlek hade FC Rosengård mycket boll och skapade en del lägen, men det var gästerna som hade de hetaste chanserna. Det märktes att det var en del som stod på spel och att Rosengård var tvungna att vinna matchen, för man såg till att vårda bollen så mycket som möjligt för att komma till bra lägen. Hässleholm försvarade sig dock bra med hela laget och gjorde det svårt för hemmalaget att komma till farliga lägen, så första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek skruvade FC Rosengård upp tempot och det gav resultat i form av flera hörnor och frisparkar. Man hade flera riktigt bra lägen, men en del otur i kombination med att gästerna försvarade sig bra gjorde att 0-0 stod sig tills det var sex minuter kvar av matchen. Då kom kallduschen i form av ett baklängesmål. 0-1 efter en kontring från gästerna och FC Rosengård, som hade fått Zia Sakirovski utvisad ett par minuter tidigare, lyckades inte få till en kvittering.

I och med förlusten halkar FC Rosengård ner till tredje plats, en poäng efter Hässleholms IF, men man har goda chanser att knipa andraplatsen genom att ta revansch på Karlshamn i säsongens sista match. Det är de sista nittio minuterna av ännu en säsong som påverkats av covid-19 och det gäller att avsluta på bästa sätt. Nu är ju andraplatsen betydelselös så till vida att man inte får någon chans att kvala uppåt i seriesystemet, men den kan däremot vara ett kvitto på att man gjort en bra säsong trots allt.

Sista matchen för säsongen mot IFK Karlshamn spelas i Karlshamn på lördag 27/11 med avspark klockan 15:00.

De senaste inläggen: