Tung förlust i Linköping

Det som på förhand var ett spännande toppmöte slutade med en blytung förlust för FC Rosengård. Linköping dominerade första halvlek, och även om FC Rosengård spelade sig in i matchen i andra halvlek vann östgötalaget effektivt med 4–1.

Det var ett snötäckt Linköping som tog emot FC Rosengård den sista kvällen i mars, men planen var fint skottad och redo för spel. På förhand var matchen svårtippad och det fanns förväntningar på en jämn och spännande fotboll. Dessvärre kom matchen snabbt att domineras av hemmalaget som ägde boll och gjorde tre mål i första halvlek.

FC Rosengård försökte ladda om och komma ut med ny energi i andra. Huvudtränare Renée Slegers gjorde en del förändringar under pausvilan – två byten och ett skifte i formationen som gjorde laget mer offensivt. Det blev dock ännu en kalldusch bara tre minuter in i andra halvlek när Linköping utökade till 4–0 på en straff. Sedan lyckades Sofie Bredgaard trycka in ett reduceringsmål när FC Rosengård spelade in sig i matchen, men mer än så blev det inte.

Gästande Malmölaget kom aldrig riktigt nära att utmana Linköping om poängen, trots ett lyft i andra halvlek. Nu står regerande mästarna på en poäng efter två omgångar, men serien har bara börjat och än är inget avgjort. Landslagssamling står nu på schemat för stora delar av FC Rosengårds trupp, därefter väntar en bortamatch mot Djurgården som överraskade med premiärseger mot Häcken senast.


Startelva: Polozen – Obaze, Arnardóttir, Berglund, Wik (46) – Seger (56), Persson (87), Holdt (72) – Schough, Kullashi (46), Bredgaard
Inhoppare: Brown (46), Larsson (46), Jansson (56), Sprung (72), Öling (87)

Målskyttar:
1–0 Cornelia Kapocs (11)
2–0 Olga Ahtinen (32)
3–0 Cathinka Friis Tandberg (34)
4–0 Yuka Momiki, straff (49
4–1 Sofie Bredgaard (58)

Publiksiffra: 521

Nästa match: Djurgårdens IF FF – FC Rosengård. Fredag 14/4 18.00. TV6/Viaplay.

De senaste inläggen: