Tung förlust i värmen för herrarna

FC Rosengård åkte på sin andra förlust för säsongen efter 2-1 borta mot Räppe GOIF. Det var en jämn match i den 30-gradiga värmen. Det gavs och togs i närkamperna och Räppe spelade inte riktigt som många lag gör när FC Rosengård står för motståndet – man försökte istället vårda bollen tills läget kom att skicka en långboll för att sedan försöka låsa fast den där eller gå på avslut. Räppe gjorde det bra, så man förstår varför de ligger i toppen av tabellen.

Tack vare det tog de ledningen redan efter elva minuter. Efter målet fortsatte Räppe vårda bollen och trots att FC Rosengård försökte framåt så kom man inte långt. Efter cirka 25 minuter fick lagen en välförtjänt vätskepaus i värmen och efter den så jobbade sig FC Rosengård tillbaka in i matchen. Jobbet betalade sig fyra minuter före pausvilan då Simon Ingheden gjorde 1-1 – sitt första mål för FC Rosengård. 1-1 efter en halvlek speglar i princip hur matchen såg ut, även om FC Rosengård hade det tungt i inledningen av matchen.

Den andra halvleken inleddes i samma anda som den första, med mycket närkamper och försök att luckra upp motståndarnas försvar, men nu började även värmen göra sig påmind på allvar. Det ledde till spelavbrott för byten och lite enkla missar på planen. Räppe tog på nytt ledningen med 2-1 efter cirka 65 minuters spel, kanske inte helt rättvist men å andra sidan är det målen som räknas. Under de sista 25 minuterna försökte FC Rosengård få in en kvittering, men Räppe försvarade sig bra vilket ledde till FC Rosengårds andra förlust för säsongen.

– Det var en mycket tung förlust, säger FC Rosengårds tränare, Marco Whittle, efter matchen och fortsätter: ”Det är surt! De första 25 minuterna är vi inte riktigt med i matchen, vi hamnar inte rätt i våra defensiva positioner och stressar alldeles för mycket när vi väl har boll. Under den korta vattenpausen samlar vi ihop laget och kommer fram till några justeringar i vårt spel. Detta ger väldigt bra effekt och från den stunden tycker jag att vi till och med tar över initiativet.”

Så vad hade krävts för att vända matchen spelmässigt?

– Spelmässigt tycker jag faktisk att vi lyckas vända den dåliga starten, vi har en till solklar målchans som hade gett oss ledningen med 2-1. Tyvärr blir det lite missförstånd mellan våra spelare och avslutet blir tamt och rakt på målvakten.

Var resultatet rättvist?

– Resultatet ljuger aldrig, sen tycker jag att vår prestation förtjänade ett bättre resultat.

Känner jag er rätt så är ingen nöjd med fyra poäng efter lika många matcher, så hur går ni vidare för att börja plocka trepoängare?

– Ja du känner oss rätt till viss del – vi är inte nöjda med fyra poäng efter fyra matcher. Vi hade självklart velat ha frågan om hur det känns att ha fyra raka vinster, men fotboll är större än så. Vi ser till vår prestation och den är vi mer nöjda med, avslutar Marco.

FC Rosengård ligger på en åttondeplats i tabellen efter fyra matcher och har fyra inspelade poäng. Man ligger sex poäng efter ledartrion där nästa motståndare, BK Olympic, återfinns. FC Rosengård har ett par träningar på sig för att vässa formen innan onsdagens möte med Olympic på Lindängen. Vad hade varit bättre än en trepoängare i kommande derby?

De senaste inläggen: