Tung förlust när Rosengård tappade taget i andra halvlek

Ironiskt nog så förlorade FC Rosengård till slut matchen mot Kristianstad FC efter att man gjort sin bästa halvlek på länge. Man fullständigt dominerade den första halvan av matchen. Det var rörelse, tempo och framförallt energi i allt man gjorde under de första 45 minuterna och tack vare det så fick man flera hörnor och frisparkar med sig. Så att FC Rosengårds ledningsmål kom i direkt anslutning till en frispark var ingen direkt skräll. FC Rosengårds Ismail Hussein sköt in 1- 0 efter dryga sexton minuter och under den resterande halvtimmen vaskade man fram ett par bra chanser till men utan att sätta bollen i nät.

I den andra halvleken förändrades matchbilden, Kristianstad försökte ta initiativet och  jobba sig in i matchen för att i alla fall rädda en poäng samtidigt som FC Rosengård tappade i tempo och rörelse på planen. Ju längre halvleken pågick desto mer tog Kristianstad över matchen och det betalade sig i den 72:e minuten då hemmalaget fick en straff, efter en duell mellan Kevin Alin i Rosengårds mål och en Kristianstadspelare. Efter kvitteringen försökte Rosengård kriga sig tillbaka in i matchen, men det blev inte bättre än ett par halvchanser framåt. Samtidigt blev arbetet i defensiven lidande vilket gav Kristianstad ett par lägen. FC Rosengård krigade på men på övertid så fick till slut Kristianstad in segermålet.

Efter matchen så fick FC Rosengårds Tränare Marco Whittle så klart ett par frågor:

Hur är känslorna efter matchen?

– Ja vad ska jag säga, suckar Marco. ”Det är aldrig någonsin kul med en förlust och jag är en mycket dålig förlorare, MEN det är i förlusterna eller nedgång man får sina största lärdomar. Så nu är det bara att ta lärdom och fortsätta utvecklas.”

Det var en match med ”två ansikten”. Vad hände?

– Vad som hände? Hade jag vetat det så… Nej, men det är jättelätt att leta efter ursäkter men det enklaste svaret är att vi inte kom upp i samma nivå i andra som i första. Enkelt förklarat.

Vad var det som avgjorde till Kristianstads favör?

– Vi själva, det var det som avgjorde matchen.

Vad hade FC Rosengård kunnat göra annorlunda?

– Lätt att vara efterklok, men det fanns säkert mycket. Vi i ledarstaben vet att killarna verkligen gjorde allt de kunde, men tyvärr så flöt inte allting på som i första. Ska vi vara självkritiska så ska vi göra fler mål i första halvlek med det spelövertaget vi hade.

Hur går ni vidare?

– Precis som vi alltid gör – analyserar, reflekterar och så utvecklas vi.

FC Rosengård åkte på säsongens första förlust i en match som hade två ansikten, i den första halvleken spelade man riktigt bra fotboll men i den andra kan man väl säga att det gjorde man inte. Å andra sidan har man spelat tre bra halvlekar den här säsongen – två mot Eslöv och en mot Kristianstad. Det måste man ta med sig inför fortsättningen. Inget lag kommer ta sig igenom serien utan förlust, men det laget som hanterar dem bäst är laget som kommer spela i Division 1 nästa säsong.

Närmast för FC Rosengård väntar en träning i helgen inför det första av årets Malmöderby när man möter Prespa Birlik på Rosengårds IP på måndag. Men mer om den matchen kommer senare.

De senaste inläggen: