Tung förlust på Rosengårds IP i helgen

FC Rosengård förlorade mot IFK Karlshamn med 2-3 och halkade ner till en femte plats i tabellen. Nu hade man lite tur då serieledarna också tappade poäng, avståndet upp till toppen är bara tre poäng, men ledande BK Olympic har fortfarande en match mindre spelad.

Och själva matchen då?
Om man säger att FC Rosengård hade bollen i omkring 40 av de första 45 minuterna så är det förmodligen inte långt ifrån sanningen. Man hade full kontroll över händelserna och gästerna tilläts inte göra mycket mer än att satsa på kontringar, och de fick ett par stycken men det ledde inte till några större farligheter. Redan i den tolfte minuten tog FC Rosengård ledningen genom Ismael Hussein och sedan skapade man flera chanser under första halvlek, men Karlshamn försvarade sig bra. Den första halvleken slutade 1-0. Med tanke på hur matchbilden sett ut låg det närmare till hands att FC Rosengård skulle göra både ett och två mål till än att gästerna skulle kvittera. Så blev det också när FC Rosengårds Ilir Tahiri gjorde 2-0 bara ett par minuter in i den andra halvleken. Det såg ut som att FC Rosengård skulle att ta tre nya viktiga poäng.

Fast nu blev det inte riktigt så. Karlshamn, som slåss för att kunna spela division 2-fotboll även nästa säsong, jobbade sig in i matchen och FC Rosengård tillät det. Karlshamn reducerade, kvitterade och fem minuter före full tid satte de segermålet till 2-3, allt inom loppet av en halvtimme.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra första halvlek där man ser stor skillnad mellan oss och Karlshamn. Vi har rätt så många lägen i första halvlek där vi verkligen hade kunnat döda matchen, men vi får bara in 1-0. Sedan gör vi ett mål direkt i i början av andra halvlek till 2-0 och där jag tycker att vi fortfarande har övertaget i matchen. Efter 2-0-målet tycker jag att vi börjar bli lite för bekväma och vi bjuder in dem i matchen, berättar FC Rosengårds Ismael Hussein efter matchen.

Han fortsätter:
– Självklart är det surt. Jag tycker inte att vi ska tappa en sådan viktig ledning, men samtidigt så är det fotboll och sådant kan hända, men inte på det sättet vi tappar matchen på. Olympic tappade poäng igen så vi hade kunnat vara på topp just nu. En trepoängare mot Karlshamn hade varit jätteviktigt men som sagt, det är fotboll och sådant kan hända.

Hur går ni vidare?

– Självklart är det viktigt nu att man är stark mentalt och fortsätter jobba på det som har varit mindre bra. Jag tycker att vi är en fantastisk grupp som kommer att komma tillbaka och det har vi bevisat tidigare under säsongen. Det är nio matcher kvar och 27 poäng att fightas om, så inget är slut ännu. Alla kan tappa poäng och vi kommer att komma tillbaka starka, det är jag 100% säker på, avslutar Ismael.

I nästa match så möter FC Rosengård Balkan i ett nytt Rosengårdsderby, matchen spelas på lördag 25/9 med avspark klockan 13:00.

De senaste inläggen: