Två debutanter i derbyt mot Kvarnby

Oguzcan Avci och Simon Daleke debuterade för FC Rosengård i derbyt mot Kvarnby

I derbymatchen mot Kvarnby IK så fick två unga herrar göra sin debut i FC Rosengårds A- lag när de blev inbytta. För Oguzcan Avci var det kanske mer väntat än för Simon Daleke som blev uppringd av Agim dagen före match. Man blir så klart lite nyfiken på dem och därför frågade jag dem lite om deras bakgrund, lite om matchen och givetvis om framtiden.

 

Oguzcan som är född 1995 började spela fotboll i Mabis fotbollsskola för cirka 11 år sedan och efter alla år i klubben tycker han att det är väldigt kul att få vara med i A-truppen. Förberedelserna inför matchen var lika för alla, inte bara för Ozzi, som han kallas, alla visste att det var en väldigt viktig match eftersom vi behövde 3 poäng för att vara med i toppen, så det var bara att gå ut och spela. Oavgjort är inte dåligt med tanke på att det kan vara viktigt i slutet. Att göra sin debut i ett derby är kanske inte den lättaste saken i världen och han berättar själv att han var lite nervös när han blev inbytt men att han tänkte köra på som han gjort på träningarna. När han väl blivit inbytt så försvann nervositeten snabbt och sedan var det fullt fokus på matchen och det får man väl hålla med om då han hade en nick som med lite tur hade kunnat gå in. När man pratar framtidsplaner så tänker Ozzi fortsätta att jobba hårt och se hur långt det leder honom och så här längt så har det lett honom till ett lärlingskontrakt och FC Rosengårds A- lag.

 

Simon som är född 1996 har Skabersjö IF som moderklubb och spelade där i ca 1,5 år, sedan gick han till FBK Balkan där han spelade i tre år. Sista året med a-laget i Division 4. Han kom till FC Rosengård i höstas med målet att ta en plats i truppen. Därför blev han oerhört chockad när Agim ringde, särskilt eftersom han aldrig har tränat med a-laget. ”Jag trodde först inte att det var sant men blev så klart jätteglad”. I matchen när han skulle komma in så tänkte han att detta var hans chans. Eller som han själv säger; ”Att jag skulle gå in och liksom visa att jag kan spela fotboll på hög nivå. Jag var ju såklart jättenervös eftersom jag visste hur mycket som stod på spel”. ”För min egen del så tycker jag att det gick bra bortsett från den första situationen”. Så vad tyckte han om matchen? ”En bra insats men tråkig att man inte lyckas göra mål”. Simon kommer att fortsätta att jobba hårt i Juniorlaget och hoppas på att hans insatser där och inhoppet mot Kvarnby kanske leder till att han får börja träna med A- laget, om inte i år så åtminstone nästa år.

 

Båda killarna gjorde ett bra inhopp och det kommer att bli intressant att följa deras fortsatta karriärer.

 

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand