Två raka segrar för herrarna

Efter en stark vår började hösten lite mer trevande för FC Rosengårds herrar. Några poängtapp ledde till att laget åkte ner några placeringar i division 2:s mycket jämna tabell. Nu är dock laget tillbaka på vinnarspåret och har tagit två raka segrar!

Lördag 27/8 vann FC Rosengård relativt enkelt mot bottenlaget Eslövs BK med 2–0. Man följde sedan upp med tre viktiga poäng mot Kristianstad FC då det inför matchen bara skiljde två poäng mellan lagen. Tack vare detta är man nu uppe på delad andraplats med fyra poäng upp till ledande Ariana FC.

– Känslan efter två raka segrar är att det är välförtjänt. Många spelare har vi jobbat med i snart två år och ett fotbollslag är ständigt i en levande process av inlärning. Alla lag råkar ibland ut för perioder där det går lite sämre, säger FC Rosengårds tränare Pierre Marante.

Enligt Pierre är det inga drastiska förändringar som gjort att laget nu hittat tillbaka till att göra resultat, utan en tro på det man byggt upp och vill åstadkomma tillsammans.

– Vi har en träningsmetodik och ett spelsätt som är utvecklat över lång tid. Vi är trygga i oss själva och gruppen vet att vi kan hitta tillbaka till positiva resultat om vi litar på processen. Vi vill skapa kontinuitet i vårt arbete, därför ändrar vi inget även om resultaten gått emot oss under några omgångar. Frukten av det modet att inte ändra är det vi skördar nu med två raka vinster, avslutar Pierre.

Redan ikväll, onsdag, spelar FC Rosengård DM-match mot IFK Malmö, 19.00 på Malmö Stadion. Sedan följer en hemmamatch på Rosengårds IP på lördag 14.00 när Asarums IF FK gästar.

De senaste inläggen: