Två raka vinster för damerna

Damerna slog IFK Malmö och Korpföreningen Malmö

Förrförra fredagen var solig och det var dags för derby på Malmö Stadion. Vi hade en bra trupp och var riktigt taggade på att ta säsongens första vinst, vilket vi gjorde. Dock, trots stark inledning, lyckades vi inte med den där sista touchen och får inte in bollen.

Istället får motståndarna i IFK Malmö på ett skott som studsar lite olyckligt och överlistar vår målvakt Nese. I halvtidsvilan försökte vi peppa oss själva psykologiskt med vårt fina spel och snack om att ta skott oftare trots att lägena inte var de bästa. Det gav utdelning.

Karin pressade in en rörig hörnboll, Nora tog ett skott från 20 meter som seglade in i krysset, och kort därefter lobbade Anna in en boll med ryggen mot mål. Avslutningsvis gjorde Lejla 4-1 med ett iskallt skott, och sistnämnda får även utnämnas till dagens spelare i sin comeback. En nästan helgjuten match där alla kämpade för varandra, och vi ville inte sluta spela när domaren blåst av, sjukt sugna på fler mål.

Och nu senast i fredags var det dags för match igen, även denna ett derby borta. Efter den tidigare förslusten mot Malmö Korpförening var alla i laget sugna på revansch. Vi gjorde en mycket stabil insats i första halvlek och hade flera målchanser medan motståndarlaget inte lyckades skapa några farligheter. I mitten av första halvlek kom också det enda och avgörande målet. Melek fick till en riktigt fullträff på volley efter ett inlägg från vänsterkanten. Vi gjorde en bra insats även i andra halvlek och fortsatte skapa chanser men tyvärr blev det inga fler mål. Sammanfattningsvis gjorde alla spelare ett riktigt bra jobb och nu gäller tre nya poäng på fredag mot Näset/Heleneholm, som vi kryssade mot sist trots stort bollinnehav. Mot seger nummer tre!

Vid pennan: Anna Storåkers & Karin Fogelström.

Foto: Leyla Ömer