Två unika talanger skriver A-lagskontrakt

De två talangfulla spelarna Tilde Björklund och Mikaela Stojanovska, båda födda 2006, skriver lärlingskontrakt med FC Rosengårds allsvenska lag. Kontrakten sträcker sig fram till hösten 2025.

– Både Tilde och Mikaela är unika talanger som utvecklats mycket det senaste året och tagit stor plats i både U19 och division 1. Vi ser att vi har en bra miljö för yngre spelare att utvecklas i och det är väldigt roligt att vi nu har två som tar klivet hela vägen upp till A-truppen, säger sportchef Therese Sjögran.

Som 10-åring kom den snabba ytterbacken Mikaela Stojanovska till FC Rosengård från IFK Trelleborg. Den offensiva talangen Tilde Björklund anslöt från IK Pandora FF under 2020. Duon har bidragit mycket till bland annat DM-guldet och fjärdeplatsen i Svenska Spel F19 under året. Det har också blivit en hel del landskamper för dem båda i F06-landslaget.

– Jag är glad över att ta det här steget och känner att det är den bästa möjligheten för mig att fortsätta min utveckling. Att få träna i A-lagets miljö, med de förutsättningar som finns runt omkring, kommer att vara väldigt givande för mig. Jag trivs jättebra i klubben och ser fram emot framtiden, säger Mikaela Stojanovska.

– Jag är glad och stolt över att få skriva på mitt första A-lagskontrakt med Sveriges bästa klubb. Detta har varit en dröm för mig länge och det ska bli spännande att få vara en del av laget nästa år, säger Tilde Björklund.

De senaste inläggen: