U19 fjärde bäst i Sverige

FC Rosengårds U19-lag är fjärde bäst i Sverige efter att ha genomfört en mycket stark säsong tillsammans. I helgen spelades årets sista matcher i Svenska Spel F19:s slutspel, på Kanalplan i Stockholm. 

Trots mycket fint spel, stort bollinnehav och ett starkt engagemang från spelare och ledare blev inte resultaten som önskat. I semifinalen mot Umeå IK hade FC Rosengård ett spelövertag större delen av matchen men lyckades inte omvandla detta till mål. Efter 90 minuter stod det 0–0 på resultattavlan och det väntade straffar för att kora en finalist. Umeå satte fyra straffar och FC Rosengård endast tre och därför blev det istället en bronsmatch för Malmölaget på söndagen.

I bronsmatchen väntade IF Brommapojkarna, som även de förlorat sin semifinal på straffar mot Växjö, och det blev en tuff och jämn match. FC Rosengård gjorde återigen en mycket fin prestation och tog även ledningen i matchen. Men BP kom tillbaka, kvitterade och satte i matchens sista minuter segermålet. En tung känsla i Rosengårdslägret att hamna utanför prispallen, men samtidigt en stolthet över lagets prestation.

De senaste inläggen: