U21: Eskilsminne IF – FC Rosengård 2-1

Det var två lag som kom till spel med flera etablerade seniorspelare i laget. FC Rosengård hade exempelvis hela åtta stycken från A-truppen. I 60 minuter var det var en ganska jämn tillställning där båda lagen skapade tryck åt varsitt håll, även om det inte hade varit fel att hävda att FC Rosengård hade ett litet övertag i första halvlek.
FC Rosengårds lagkapten Almir Malicevic var pigg och hade flera aktioner som sårade Eskilsminne-försvaret och Dardan Burrniku var ständigt ett hot från sin offensiva vänsterbacksposition. Men trots det lilla spelövertaget i första halvlek för FCR blev det 0-0 i halvtidsvilan.
I andra halvlek fick Eskilsminne göra två billiga mål, med Theo Ankraws fina kvittering däremellan, och efter en utvisning av försvararen Josef Khalil med drygt 25 minuter kvar blev det tungt för FC Rosengård. Trots att man var en man mindre lyckades FCR skapa ett par chanser till, men skärpan i avslutningsfasen fanns inte riktigt där denna kväll.
Det blev slutresultatet 2-1 till Eskilsminne som därmed är obesegrade i serien. FC Rosengård parkerar på en sjundeplats med sex inspelade poäng. Nu blir det nya tag i nästa match hemma mot IF Lödde den 14:e juni.
Almir Malicevic, lagkapten:
– Det känns jättetråkigt att vi förlorade. Vi förtjänar en vinst. De hade två skott och gjorde två mål, så vi förtjänar att vinna denna matchen. Vi fick även ett rött kort mot oss så det blev svårare med en man mindre.
– Konstgräset var väldigt svår att spela på. Det var hårt och slitet. Bollen studsade jättemycket så det var svårt. Man är van vid naturgräs.
Dardan Burrniku:
– Det känns tråkigt. Jag tycker vi spelade ut de helt. Sen att vi får två mål bakåt, det är två misstag. Annars tycker jag att vi spelar ut de totalt, det är det som är det tråkiga. Sen fick vi ett rött kort också som gjorde att det blev svårare. Vi fick byta formation, men samtidigt hade vi en lagom press och jag tycker att vi gav de motstånd även om vi var en man mindre. Men ja, vi kunde ha varit mycket vassare i den sista tredjedelen.
– Planen var katastrof och bollarna var ännu sämre, så det var en dålig kombination. Så fort man fick tag i bollen studsade den extra mycket, så det var svårt att få tag på den.
Startelva:
3. Ratan Hallgrimsson
5. Josef Khalil
6. Dardan Burrniku
9. Almir Malicevic ©
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
20. Ahmed Bright Sado
21. Rezen Tawfeeq
23. Theo Ankraw
25. Simon Radenkovic
90. Ronald Lubwama
Avbytare:
8. Adrian Kalludra
11. Rami Metovski
14. Ali Cheaib
17. Kristijan Stepanovic
27. Samuel Ravanelli
Mål:
52’ EIF – Mohammed Chahrour
56’ FCR – Theo Ankraw
62’ EIF – Kerim Bulut
Varningar:
FC Rosengård:
9’ Josef Khalil
68’ Josef Khalil
74’ Adrian Kalludra