Uddamålsförlust för herrarna borta mot Karlskrona

FC Rosengård åkte på sin andra raka förlust efter att man förlorat med 2-1 i den svåra bortamatchen mot Karlskrona. Redan efter tre minuter tog hemmalaget ledningen med 1-0 och sedan fick FC Rosengård börja jaga för att få till en kvittering. Man hade mycket boll men Karlskrona försvarade sig bra och när de vann boll försökte de med snabba omställningar. Det gav dem några chanser till att utöka ledningen. Samtidigt hade även FC Rosengård några chanser och med lite flyt hade åtminstone en av dem gått in. Men, som sagt, Karlskrona hade farliga omställningar och det var en sådan som föregick straffen som gav hemmalaget en 2-0 ledning i den 38:e minuten. Det som redan var en tuff utmaning blev ännu tuffare. Precis i slutet av första halvlek fick FC Rosengård in reduceringen till 2-1 efter att Ahmad Al Shafie lämnats obevakad på en hörna.

I andra halvlek gjorde FC Rosengård ett par ändringar och började jaga en kvittering, vilket resulterade i ett par bra chanser men tyvärr utan utdelning. Matchen slutade alltså 2-1. Med lite flyt hade man kanske till och med kunnat vinna den, för så bra lägen hade man i andra halvlek, men kruxet är ju att bollen ska över mållinjen också. Det ville sig dock inte, dels på grund av ett bra Karlskronaförsvar men även på grund av ren otur.

Förlusten i kombination med andra resultat gör att FC Rosengård i skrivande stund har fem poäng upp till förstaplatsen i tabellen men det är en hel del fotboll kvar att spela och många poäng kvar att plocka. Ska man lyckas plocka poäng så gäller det att hitta tillbaka till formen som gav laget sex raka segrar.

Nästa match för FC Rosengård är på onsdagen den 8:e september då man tar emot Nosaby på Rosengårds IP. Matchen blåses igång 19:00.

De senaste inläggen: