FC Rosengårds utbildningar
FC Rosengård vill erbjuda unga elitsatsande tjejer chansen att satsa på fotbollen och skolan – samtidigt. Fungerar inte skolan så fungerar inte fotbollen och vice versa. På våra fyra samarbetsskolor går spelare från FC Rosengård och andra föreningar i närområdet. Träningarna är bedrivs under morgnar och förmiddagar – detta för att ge bästa möjliga återhämtning inför eventuella kvällspass. I alla skolor har det gått/går det spelare som nått ungdomslandslag, damlandslaget och OBOS Damallsvenskan. Det är vi väldigt stolta över. Men vi är inte nöjda, vi vill fortsätta utvecklas för att kunna utveckla spelarna!
Malmö Idrottsgrundskola (årskurs 7-9)
Eleverna på Malmö Idrottsgrundskola, tränar tre fotbollspass samt ett fysorienterat pass varje vecka under skoltid. Träningen bedrivs utomhus på konstgräsplanerna vid Stadion eller inne i Kombihallen. Träningskläder och övrigt träningsmaterial tillhandahålls och förvaras i anslutning till skolan.
Videdalsskolan (årskurs 7-9)
Från hösten 2019 startar vi upp en fotbollsakademi även på Videdalsskolan. Tanken med vår nya akademi är att fler ska ges möjlighet att kombinera sitt idrottsutövande med skolarbete. Träning sker såväl inomhus som utomhus på skolan eller i nära anslutning.
Malmö Idrottsgymnasium
Eleverna på Malmö Idrottsgymnasium tränar två fotbollspass samt ett fyspass på skoltid. Skolan följer spelarnas utveckling och hjälper till med anpassningar av studiemiljön om så behövs. Träningsmiljön fortsätter som tidigare att vara på Stadionområdet som andas fotboll! Nu och för all framtid. Förutom gräsplaner och konstgräs både ute och inne finns ett fantastiskt gym för både styrketräning och rehabilitering.
Just nu består eleverna som studerar på Malmö Idrottsgymnasium av spelare från Eskilsminne IF, Borgeby FK, Dösjöbro IF, FC Staffanstorp, Trelleborgs FF, Hammenhögs IF, Hittarps IK, LB07 och FC Rosengård.
Malmö ProCivitas Privata Gymnasium
Eleverna på ProCivitas tränar tre dagar i veckan, två fotbollspass och ett gym/styrkepass. Träningarna bedrivs i huvudsak på Malmö IP, där finns även ett välutrustat gym.
Zecira          Ebba
Zećira Mušović är en av våra spelare som studerat på ProCivitas. Hon spelar idag i FC Rosengårds A-lag, har spelat i Champions League och representerat Sverige i ungdomslandslag, U23 samt A-landslag. Hon är ett gott exempel på att du både kan satsa på skolan samtidigt som fotbollen.