Utökad serieledning för FCR

Anna Anvegård värvades till klubben för att göra mål och i gårdagens match mot Djurgården visade hon Malmöpubliken att hon är  värdig efterträdare till Anja Mittag som målskytt.
1-0-målet kom redan efter i första minuten efter att Djurgården slarvat med en passning och Anna kunde avsluta med ett snyggt vänsterskott i krysset.
2-0 kom sedan i 17:e minuten efter en hörna som Sanne Troelsgaard nickade ner och Anna lyckades peta in bollen.
Under uppvärmningen kände Caroline Seger av en skada i sin vad och ledarteamet valde att ändra på laget och Hanna Bennison fick starta. Detta gjorde hon verkligen förtjänstfullt och var en av planens bästa spelare. Vet att det skrivits många lovord om denna unga spelare, men hon har verkligen de kvaliteer som gör att man njuter av att se henne på en fotbollsplan.
Överkörningen av Djurgården blev nu total och målchanser radades upp på löpande band och publiken fick se ett bländande anfallsspel från hemmalagets sida. Aggressivt presspel, snabbt passningsspel och årets bästa spel gjorde att resultatet 2-0 när lagen gick till halvtidsvila var rejält i underkant.
Publiken fick tyvärr se en andra halvlek som blev helt annorlunda. Ofokuserat spel, dålig energi och allt som fungerat i första halvlek kom helt av sig i andra.
Tränare Jonas Eidevall gjorde två byten för att få in ny glöd i laget och ut gick Anam Imo och Johanna Kaneryd. In på plan kom Jessica Samuelsson, som tränat och tränat i månader för att bli kvitt sin skada och som äntligen fick göra tävlingsdebut i Rosengårds-tröjan och hon tog platsen på högerkanten. Hailie Mace gick in på topp på Imos position.
När det återstod tjugo minuter lyckades Djurgården göra mål och då blev det helt plötsligt lite nerv i matchen innan inhopparen Hailie Mace kunde punktera matchen med 3-1-målet.
Då hade även Ebba Wieder kommit in och ut gick Anna Anvegård.
Vinsten gjorde att serieledningen drygades ut till fyra poäng före överraskningslaget Vittsjö som fortsätter att imponera.
OBOS Damallsvenskan är en getingbo detta året och varje poäng är viktig för topplagen om man vill vara med ända in i kaklet när serien avgörs den 26 oktober. Sex omgångar återstår och det är 18 poäng att spela om.
Redan kommande söndag spelas en toppmatch då Rosengård möter Kopparberg/Göteborg på Valhalla kl 15:00.