Uttagning till Malmö Idrottsgymnasium

Idag var det dags för första antagningstillfället till Malmö Idrottsgymnasium (MIG). Hela 46 spelare representerade från flera ställen i Sverige fick idag chansen att visa upp sig för våra instruktörer och observatörer. Trycket på vår skolutbildning är stor och trycket ökar för varje år som går.
Till höstterminen 2018 hade vi 46 sökande spelare från flera delar av Sverige. Vi hade hela 12 spelare från vår egna förening som sökte in. Men vi hade också sökande spelare från bland annat Östersund, AIK, Borgeby, FC Staffanstorp, LB07, Linköping, Skurup, Svedala, Södra Sandby, Trelleborg, Vellinge, Älmhult, Västerås, Glumslöv, Hyllie, Karlshamn, Hammenhög, Blentarp, Dösjöbro, Eskilsminne och Smygehuk.
Alla observatörer skall nu tillsammans sätta sig ner och göra ett svårt arbete. De ska nämligen välja ut vilka spelare som får chansen till det andra uttagningstillfället vi har i januari. Därefter blir det ännu ett urval och då skall både klubben tillsammans med skolan kunna presentera vilka unga spelare som får ta plats i vår populära fotbollsutbildning på MIG.
Vi vill passa på att tacka alla observatörer som hjälpte till oss idag och tacka på förhand de som kommer hjälpa oss i framtiden. Sen vill vi även rikta ett stort tack till spelarna som visade mod och vilja för att de vågade visa upp sig.
Bilder från dagens uttagning: