Vackert spel gav FC Rosengård tre poäng

FC Rosengård tog med sig en hel del från de tidigare matcherna och lite till när man besegrade serieledande Asarum på lördagen.

Matchen inleddes lite avvaktande från båda lagen men efter en stund började vågen tippa över till FC Rosengårds favör då man skapade en del chanser. Tyvärr gav det ingen utdelning i form av mål. Samtidigt såg spelet riktigt stabilt ut med ett aggressivt försvarsspel när man tappade boll. När man hade boll vårdade man den och stressade inte fram några anfall utan väntade på rätt lägen. Det kom att dröja till den 27:e minuten innan rätt läge uppstod och Simon Ingheden kunde skjuta in 1-0 till FC Rosengård. Detta blev även halvtidsresultatet.

Andra halvlek startade som den första slutade; med ett FC Rosengård som höll i taktpinnen, vilket resulterade i 2-0 från Ismail Hussein efter tio minuters spel. Husseins andra mål kom cirka tjugo minuter senare när han kom fri och skjöt in 3-0 till FC Rosengård. Tyvärr slappnade man av lite med tio minuter kvar att spela, då passade gästerna på att göra 3-1 vilket också blev slutresultatet.

Efter matchen är det en väldigt glad FC Rosengårdstränare, Marco Whittle, som berättar:

– Det är alltid skönt med en seger. Prestationen idag var väldigt lik tidigare prestationer, med skillnaden att vi idag lyckades göra mål på hälften av våra chanser.

Ni mötte den obesegrade serieledaren och dominerade matchen totalt. Den matchbilden måste varit lite överraskande?

– Vi var medvetna om att vi skulle äga mycket boll, då vi gjort det i samtliga seriematcher, och att vi behövde vara skärpta i dem avgörande lägen, både offensivt som defensivt och det är vi idag. Varje match vi spelat har sett liknande ut – vi äger mest boll och skapar flest klara chanser, så vi var absolut inte överraskade idag.

När kände du att segern var säkrad?

– Rätt tidigt insåg jag nog att det kunde bli en bra dag idag. Redan på samlingen kändes killarna väldigt fokuserade på uppgiften. När vi gick upp till 3-0 kändes det som att det skulle krävas väldigt mycket för att vi skulle tappa det, så kom deras mål från ingenstans och då smög det in en del nerver såklart. Men efter några minuter där vi tappade fokus och började slå bort bollar så tog killarna tillbaka viljan att äga boll och fortsätta vara det offensiva laget. Sedan är vi nog närmre fyran, femman än vad de är ytterligare ett reduceringsmål.

Vad var det som avgjorde till FCR:s fördel?

– Kvalitet och vilja. Idag lyckades vi kombinera de två bäst. Vi hade hög kvalitet i både anfallsspelet och försvarsspelet, samtidigt som killarna visade en otrolig vilja att offra sig för varandra.

FCR spelade riktigt bra idag men var det något du saknade?

– Vi får först analysera matchen, men ett svar så här snabbt kan vara att kunna hålla fokus matchen igenom. Jag tycker att vi föll lite i kvalitet under en kort period i andra och då åker vi på ett mål. Där blir vi också lite för korta i våra anfall och börjar söka de avgörande passningarna för tidigt. Så fokus och tålamod matchen igenom kanske, avslutar Marco Whittle.

FC Rosengård dominerade egentligen matchen från början till slut, vilket gav tre viktiga poäng och man klättrar två placeringar till sjundeplatsen. Om vi sätter det sena reduceringsmålet inom parentes, så bjöd FC Rosengård på ”propagandafotboll” och en ”uppvisning” som man kunde höra från läktarplats. Man vårdade bollen och stressade inte fram lägen, men när man fick chansen blev det farligt nästan varenda gång. Resultatet 3-1 kan vara lite i underkant sett till antalet chanser, men oavsett så tog man de tre viktiga poängen. Om man fortsätter att spela på det här viset kommer man att börja samla fler trepoängare framöver.

Nästa match för FC Rosengård är mot Kristianstad FC och den kommer att spelas på Rosengårds IP på onsdag 4/8 med start klockan 19:00.

De senaste inläggen: