Valentino Lai skriver på för FCR

Valentino Lai skriver på ett 3- årskontrakt med FC Rosengård.

Valentino Lai blev nyligen klar för FC Rosengård som en av de första pusselbitarna inför säsongen 2014.

Valentino är född i Cagliari i Italien men kom till Sverige som liten där han startade sin fotbollskarriär i FBK Balkan. 2000 flyttade Valentino från Balkan till Malmö FF men stannade bara ett år innan han flyttade till Venezia i Italien där han som yngste svensk hittills fick debutera i Serie A. Valentino har även spelat för bland annat Palermo i Italien innan han flyttade hem till Sverige och Landskrona BOIS. Innan han hamnade i Prespa Birlik som han kom till inför 2012 så var han med om att spela upp Vejle BK till den Danska Superligan men hade även två korta sejourer i Apollon Limassol från Cypern och Danska Viborg.

Men nu är han alltså klar för FC Rosengård, en klubb som han inte är helt obekant med eftersom han var och provtränade och spelade även en träningsmatch med klubben. Själv säger Valentino att han är jätteglad att få komma till FC Rosengård då han sedan tidigare nämnda provspel trivdes med klubben och han har hållit kontakten med bland andra Ylli och Alvedin. Så när chansen att få komma hit dök upp så tog han den och har skrivit på ett 3- års kontrakt. Sedan så har ju Valentino ett förflutet på Rosengårds IP sedan sina barndomsår i Balkan så det blir lite som att komma hem igen tillägger han. Det har funnits andra klubbar som hört av sig men Valentino valde FC Rosengård då klubben har en spännande satsning på gång som han gärna är en del av med allt vad det innebär i form av att jobba sig in i laget. ”Det är en klubb med trovärdiga ambitioner utan att lägga för hård press på spelarna och jag är jätteglad över att ha kommit till Rosengård”. Avslutar Valentino.

FC Rosengårds Sportchef Ivica Kurtovic är naturligtvis nöjd över att Valentino valde att komma till klubben. ”- Vi välkomnar naturligtvis Valentino Lai till klubben och tycker att det är fantastiskt roligt att han spelar för oss framöver. Detta är ju också ett steg i rätt riktning mot vår målsättning att bli bättre i framtiden och att klättra i seriesystemet”, säger han avslutningsvis.

Valentinos karriär:

Klubbar

–2000 FBK Balkan

2000 Malmö FF

2001–2002 Venezia

2002–2003 Palermo

2003–2004 Salernitana (lån)

2004–2005 Triestina (lån)

2005–2007 Landskrona BoIS

2007–2011 Vejle

2010 Apollon Limassol (lån)

2011 Viborg

2012– 2013 KSF Prespa Birlik

2014- FC Rosengård

Landslag:

2004 Sverige U- 21 

Text & Bild: Stephan Lindstrand