Välförtjänt revansch mot Oxie/Klågerup

Vi inledde bra första fem minuterna, hade tre avslut på mål och testade deras målvakt tidigt samt satte ribban för hur den här matchen skulle komma att se ut.
En av de saker som var genomgående för matchen var att vi lyckades med fina djupledspassningar och löpningar väl tajmade förbi deras backlinje, och i mitten av första halvlek gav det äntligen utdelning – Hajje fick en passning ganska tidigt på deras planhalva, men gjorde en snygg acceleration och la den iskallt över deras målvakt, som i övrigt gjorde en fin match, men 1-0 var ett faktum. Resultatet stod sig fram till halvtid trots många bra anfall.
I andra halvlek gjorde vi vårt första byte, Jenny kom in med mycket energi och hade tidigt i sitt inhopp ett skott i stolpen som tyvärr studsade rakt in i famnen på målvakten. Vi pressade på, högre och högre, och Jenny fick en ny chans från en svår vinkel men placerade den perfekt vid bortre stolpen och det stod då 2-0, med ungefär 20 minuter kvar att spela, vilket också blev matchresultatet.
I övrigt – det var en riktigt bra laganda matchen igenom – bra snack, ansvarstagande, fokus på positioneringen och hela tiden en vilja att toppa lite till och kämpa och kriga för varandra. Alla ska ha stor cred idag för kämpaglädjen och den riktigt höga nivån fotbollsmässigt till sista minut. Nu fortsätter vi att hålla denna nivå och ta revansch för motgångarna på senaste. En extra eloge till Ermina ”Mirre” som gjorde sin debutmatch i FC Rosengård med riktig kyla och grymt spel – välkommen till laget!
Stort tack till all publik samt domaren och Oxie/Klågerup för en fin match. Ses igen på söndag då vi tar emot Backarnas FF hemma kl 15.
FullSizeRender (1)