Välkommen till FC Rosengård, Emma Jansson!

Mittfältaren Emma Jansson ansluter till FC Rosengård från Hammarby IF. 26-åringen har IFK Sollentuna som moderklubb men har spelat i Hammarby i 10 år. Nu tar hon steget till FC Rosengård med ett kontrakt som sträcker sig över 2025.

Under 2022 har vi fått se Emma Jansson i alla matcher utom en i OBOS Damallsvenskan. Tre mål blev det denna säsong och förra året stod Jansson för sju fullträffar. På meritlistan finns även landskamper för U19 och U23.

– Jag är så glad att vi kan presentera Emma Jansson idag. Hon är exakt rätt för oss med sitt sätt att vara som spelare och som person. Emma har ledaregenskaper, vet vad det innebär att vara en kulturbärare och ger alltid 100%. Vi har en bred och bra trupp men Emma kommer spetsa till den ytterligare, säger sportchef Therese Sjögran.

Välkommen till FC Rosengård, Emma! Hur känns det?
– Det känns otroligt inspirerande att nu få vara en del av den klubb som under min tid som elitspelare varit den stora maktfaktorn i svensk fotboll. Jag är glad och tacksam över att få förtroendet från FC Rosengård. För mig är det bara den här klubben som över huvud taget var intressant om jag skulle ta nästa steg i min karriär inom Sverige, säger Emma Jansson.

Vad ser du fram emot med tiden som kommer i FC Rosengård?
– Nu får jag förhoppningsvis möjlighet att utvecklas ytterligare som fotbollsspelare, både på och utanför planen, i en miljö sim för mig verkligen signalerar professionalism och vinnarmentalitet i varje steg av verksamheten, säger Jansson och avslutar: ”Jag hoppas att jag kan bidra till fortsatta framgångar både i Sverige och i Europa. Jag kan knappt vänta innan jag får dra igång med mina nya lagkamrater och tränare!”

Emma Jansson ansluter till laget vid återuppstarten 25:e januari och kommer spela med nummer 11 på ryggen.

De senaste inläggen: