Välkommen Gaëlle & Iina

I veckan har det blivit klart med två nya spelare till FC Rosengård! V säger välkommen till Gaëlle Enganamouit och Iina Salmi! Gaëlle är forward som spelade senast i Eskilstuna United DFF där hon gjorde hela 18 mål och med det vann skytteligan.

– Jag vill spela så som Rosengård spelar. Jag tror jag kommer att bli en bättre spelare, för det är ett så väldigt bra lag. Jag hade det bra i Eskilstuna, men jag ville ha ett nytt lag, en ny utmaning. säger Gaëlle Enganamouit.
– Hon är en spelartyp vi saknat, sedan vi tappade Anja Mittag. En targetspelare som också är väldigt bra i boxen och gör mycket mål, säger Therese Sjögran.
644x0(ByContainerAndImageFill_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

Iina Salmi kommer från PK-35 Vantaa som FC Rosengård senast mötte i Champions League och är innermittfältare.

– Även om vi vann klart, så imponerade hon med ett innermittfältsspel där hon drev bollen kvickt. En spelartyp vi inte har centralt i dag. Vantaa hade faktiskt ett bra eget spel med bollen som lag och det har utvecklat henne säger Therese Sjögran.
– Jag blev överraskad när Rosengård kontaktade mig. Det är ju ett så stort lag som har så många bra spelare. Men när jag fick frågan tvekade jag inte. Det här är en chans jag inte vill missa, säger Iina Salmi.
644x429(ByWidth_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

Välkommen och stort lycka till i FC Rosengård!