Välkommen, Halimatu Ayinde!

Med en knapp vecka kvar av sommarfönstret presenterar FC Rosengård ännu ett nyförvärv – den nigerianska mittfältaren Halimatu Ayinde!

Ayinde kommer närmast från Eskilstuna United där hon spelat sedan 2019. Förra året drabbades hon av en knäskada och gjorde sedan comeback i början av juni i år. Nu gör hon sig redo för att gå in i en spännande höst tillsammans med FC Rosengård där hon skrivit kontrakt till och med 2025.

– FC Rosengård är en toppklubb och jag ser verkligen fram emot att få möjligheten att representera den, säger Halimatu Ayinde.

Den 27-åriga mittfältaren har representerat Nigeria i VM både 2015 och 2019. Nigeria har kvalificerat sig för VM även nästa år i Australien och Nya Zeeland, där hoppas såklart Ayinde på att ta en plats. Innan dess väntar en höst med FC Rosengård och siktet är inställt på SM-guld och avancemang i Champions League.

– Halimatu är en kraftfull mittfältare med stor arbetskapacitet. Hon kommer bli väldigt nyttig i höst med vårt tajta matchschema. Vi är mycket nöjda med att kunna göra denna förstärkning innan fönstret stänger, säger sportchef Therese Sjögran.

Ayinde ansluter till laget nästa vecka och kommer spela med nummer 4 på ryggen.

De senaste inläggen: