Välkommen, Isabella Obaze!

20-åriga stjärnskottet Isabella Obaze från Danmark är klar för FC Rosengård. Försvararen kommer senast från HB Køge och har skrivit kontrakt på tre år.

Obaze kommer från Kolding i Danmark och har sedan ung ålder visat på stor fotbollstalang. Hon har gått igenom flera led av ungdomslandslag i Danmark och gjorde sin A-landslagsdebut i Algarve Cup 2022.

– Obaze är en stor dansk talang som vi följt under en längre tid. Hon är en modern back som kan spela på de flesta positionerna i vår backlinje. Hennes starka sidor är definitivt följsamhet och positionering, även hennes offensiva kvaliteter kommer passa vårt sätt att spela, säger sportchef Therese Sjögran.

– Jag är väldigt glad över att komma till FC Rosengård. Det är det perfekta steget för mig i min utveckling och jag är säker på att klubben kan ge mig precis det jag behöver. Jag hoppas kunna bidra mycket till laget och vara en del av klubbens framgångar, säger Isabella Obaze.

FC Rosengårds allsvenska lag har uppstart onsdag 25 januari, då ansluter även Obaze och resterande nyförvärv. Isabella Obaze kommer spela med nummer två på ryggen.

De senaste inläggen: