Välkommen till FC Rosengård, Karin Lundin!

FC Rosengård förstärker offensiven inför hösten och välkomnar Karin Lundin till klubben! Lundin kommer närmast från spel i Fiorentina i italienska Serie A.

27-åriga Karin Lundin har spelat en säsong i ACF Fiorentina och huserade innan dess i KIF Örebro. Det blev åtta mål denna säsong i Italien och 2020 gjorde hon elva mål för Örebro i OBOS Damallsvenskan. Nu har hon skrivit kontrakt med FC Rosengård till sommaren 2024 och sportchef Therese Sjögran tror att Lundin har mycket att tillföra laget.

– Karin är en kraftfull forward som kommer ge oss mer tyngd i boxen. Hon har fått rutin från utlandsspel i Italien som hon och vi kan ha nytta av i höst när vi ska spela Champions League, säger sportchef Therese Sjögran.

Karin Lundin kommer från Kode, strax norr om Kungälv, och har haft god nytta av sitt bollsinne. På meritlistan finns till exempel ett SM-guld i bordtennis, men på senare år har hon satsat helhjärtat på fotbollen. Flytten till FC Rosengård ser hon som ett steg i rätt riktning för att utvecklas och bli ännu bättre.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för FC Rosengård. Det är en fantastisk klubb med en inspirerande miljö som kommer att utveckla mig som spelare. Jag ser mycket fram emot att komma i gång med laget, säger Karin Lundin.

Lundin gör sin första träning med FC Rosengård under måndagen. Hon kommer spela med nummer 21 på ryggen.

De senaste inläggen: