Välkommen, Olivia Welin!

2021 är här och vi välkomnar årets första nyförvärv – den offensiva mittfältaren Olivia Welin. 24-åringen från Höllviken slog igenom tidigt och har flera års meriter från spel i Elitettan, Damallsvenskan och ungdomslandslag. Karriären som seniorspelare har varit desto tuffare då den präglats av långvariga skador.
Jag har gått igenom en del motgångar de senaste åren och det har verkligen varit riktigt tufft i perioder. Jag tror dock att min motivation och kärlek till fotbollen inte varit lika stark som den är idag utan dessa hinder på vägen, berättar Olivia Welin.
Nu hoppas hon på att få vara hel och har skrivit ett kontrakt på 2 år i FC Rosengård. Hon beskriver själv det speciella året 2020 som en lång uppladdning för 2021. Sportchef Therese Sjögran ser stora möjligheter med Welin:
Det är väldigt roligt att Olivia skrivit på för oss och det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma. Hon är en fantastisk spelare men har haft en del otur med skador. Får Olivia vara hel och frisk 2021 kommer hon tillföra väldigt mycket till oss i Rosengård.
Welin kommer närmast från Krisitanstads DFF men tar nu med fotbollsskorna till andra sidan Skåne. Förhoppningarna och förväntningarna är stora inför det kommande året och Welin känner att FC Rosengård och Malmö IP är rätt plats att hitta vägen framåt:
Det är otroligt kul och spännande att komma till FC Rosengård. En klubb med en proffsighet och en mentalitet som känns helt rätt för mig. Jag är extremt fotbollssugen och ser fram emot att ta kliv tillsammans med FCR!