Välkommen till FC Rosengård – Bianca Schmidt

Till hösten väntar en spännande slutstrid i OBOS Damallsvenskan och viktiga matcher i det nya Champions League-formatet. FC Rosengård stärker sin trupp och säger välkommen till klubben – Bianca Schmidt!

Den tyska försvararen kommer senast från Turbine Potsdam i Frauen-Bundesliga. Under sina 31 år har hon hunnit med 51 landskamper för Tyskland och bl.a. varit med under VM i Kanada 2015, där Tyskland slutade på en fjärdeplats. Nu väntar alltså ett nytt äventyr för Schmidt, i Sverige.

– Jag ser fram emot de utmaningar som väntar – att få spela fotboll utomlands i Sveriges mest framgångsrika klubb. Jag längtar efter att få träffa laget och bekanta mig med en ny stad och ett nytt land. Detta är början på ett nytt kapitel och jag hoppas att jag kan bidra till laget med min erfarenhet och mina kvaliteter, berättar Bianca Schmidt.

FC Rosengård får här en försvarare som kan spela på alla positioner i backlinjen. Schmidt kommer spela med nummer 28 på ryggen. Flexibiliteten och styrkan som Schmidt besitter tror sportchef Therese Sjögran kommer vara viktigt under hösten.

– Vi är så glada att få hit en så pass meriterad spelare som Bianca Schmidt. Hon är en erfaren spelare med rutin från stora mästerskap, många år i Bundesliga och även från spel i Champions League. Hon kommer ge tyngd till laget under alla viktiga matcher vi ska spela i höst, förklarar sportchef Therese Sjögran.

Bianca Schmidt skriver kontrakt med FC Rosengård i två år – till sommaren 2023.

De senaste inläggen: