Välkommen till FC Rosengård – Guðrún Arnardóttir

En månad kvar till höstsäsongen av OBOS Damallsvenskan drar igång. FC Rosengård förstärker defensiven inför slutstriden och välkomnar Guðrún Arnardóttir till klubben!

Den isländska mittbacken, som fyller 26 år om en vecka, kommer närmast från Djurgårdens IF där hon spelat i nästan tre år. Arnardóttir har nu skrivit ett kontrakt på två år med FC Rosengård och sportchef Therese Sjögran är glad att hon kan ansluta direkt när träningarna drar igång om bara några dagar.

– I Guðrún får vi en kraftfull spelare som är bra på huvudet och väldigt positionssäker. Jag gillar också den isländska inställningen och mentaliteten. Jag är glad att vi kunde lösa henne från Djurgården redan i sommar, berättar sportchef Therese Sjögran.

Förutom sin tid i OBOS Damallsvenskan och Djurgården har Arnardóttir spelat i den isländska ligan och även gjort två säsonger på college i USA. Hon har också representerat Island i åtta landskamper. I FC Rosengård kommer Arnardóttir husera i backlinjen med nummer 3 på ryggen.

– Jag är väldigt glad över att få bli en del av en framgångsrik klubb som FC Rosengård, med deras höga ambitioner. Jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som kommer med att spela i ett så pass starkt lag, och jag hoppas kunna bidra till att klubben når sina mål i OBOS Damallsvenskan såväl som i Champions League. Jag hoppas och tror också att detta kommer utveckla mig som spelare, säger Guðrún Arnardóttir.

 

De senaste inläggen: