Välkommen till FC Rosengård – Loreta Kullashi

FC Rosengård presenterar ett nyförvärv av rang – välkommen till klubben, Loreta Kullashi! Den unga meriterade forwarden ansluter till laget på Malmö IP efter sommaruppehållet.

Loreta Kullashi är 22 år och kommer närmst från Eskilstuna United. Hon har spelat i flera av ungdomslandslagen och även gjort 8 A-landskamper för Sverige. Sportchef Therese Sjögran har länge haft ögonen på Kullashi och är övertygad om att hon kommer bli ett bra tillskott till truppen.

– Loreta är en av Sveriges största talanger. Hon sticker verkligen ut med sitt sätt att spela och har en personlighet som kommer passa i FCR. Vi har följt henne ett tag och att hon flyttar till oss nu är en bra tajming både för oss och för henne. Vi har mycket boll i matcherna så Loretas sätt att röra sig på offensiv planhalva kommer utveckla vårt spel ännu mer, förklarar sportchef Therese Sjögran.

Kullashi kommer spela med nummer 9 på ryggen. Hon är en kreativ målgörare som nu hoppas kunna bidra till ett SM-guld i FC Rosengård och framgångar i Europa.

– Det känns fantastiskt att komma till en av Europas största klubbar som har samma ambitioner och målsättningar som jag. Jag hoppas kunna hjälpa laget att ta hem titeln i OBOS Damallsvenskan och nå långt i Champions League, säger Loreta Kullashi.

Kullashi skriver kontrakt till och med 2024 och ansluter till klubben 26:e juli, då träningarna drar igång igen efter sommaruppehållet.

De senaste inläggen: