Välkommen till FC Rosengård – Mia Persson

Fostrad i Sjöbo IF, före detta kapten i LB07, Champions League-spel med SK Slavia Prag och nu är hon tillbaka i Malmö. Välkommen till FC Rosengård – Mia Persson!

30-åriga Mia Persson har spelat som utlandsproffs i SK Slavia Prag sedan 2019. Nu flyttar hon hem till Sverige och ansluter till FC Rosengård. Kontraktet skrivs på två år, till sommaren 2023. Persson ansluter till klubben efter sommaruppehållet.

– Vi är otroligt glada att Mia valde oss när hon nu flyttar hem. Mia är rutinerad och har erfarenhet av spel ute i Europa med Slavia Prag. Hon har även ledaregenskaper som blir viktiga i höst när vi kommer spela många matcher, säger sportchef Therese Sjögran.

Persson är en mångfacetterad spelare som kan spela på många positioner centralt. Hon har haft olika roller på innermittfältet och även spelat som forward. För Persson är flytten till Rosengård ett steg i att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare.

– Jag har valt att skriva på för Rosengård av många olika anledningar. De är, och har under en längre tid varit, ledande inom damfotboll i Sverige. Organisationen kring klubben och laget är väldigt professionell och det avspeglar sig i spelarna och deras prestationer. Här får jag förutsättningar att utvecklas till en ny nivå och den chansen vill jag ta, berättar Mia Persson.

De senaste inläggen: