Välkommen till FC Rosengård – Teagan Micah

I höst väntar kampen om ett SM-guld och viktiga matcher i Champions League. FC Rosengård förstärker truppen med en målvakt och säger välkommen till klubben, Teagan Micah!

Teagan Micah är just nu i Japan och spelar OS med sitt Australien, som en av tre målvakter i truppen. Micah gjorde i dagarna sin tredje A-landskamp i gruppspelsmatchen mot Sverige. Faktum är att även hennes första match i Matildas var mot Sverige, vänskapsmatch i Kalmar i juni.

Micah har sedan förra året spelat i Norge, senast i IL Sandviken. Nu skriver australiensiskan ett kontrakt på två år med FC Rosengård.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för FC Rosengård. Det verkar vara en klubb av hög kvalitet med toppspelare som kommer utmana mig under de två kommande åren. Jag ser mycket fram emot att ansluta till laget och träffa alla efter OS, säger Teagan Micah.

Den 23-åriga målvakten har en kandidatexamen i psykologi från University of California, Los Angeles (UCLA) i USA, där hon också framgångsrikt spelat college-fotboll. I FC Rosengård får Teagan Micah nummer 18 på ryggen och kommer alltså vara med och konkurrera om en plats mellan stolparna.

– Vi är väldigt glada att Teagan är klar för FCR. Hon är en målvakt som är väldigt bekväm med fötterna och har ett spel i luften som gör att hon dominerar sitt straffområde, förklarar sportchef Therese Sjögran.

Micah ansluter till laget i Malmö efter OS. FC Rosengård önskar henne och vår andra ”aussie”, Charli Grant, lycka till i fortsättningen och hoppas på ett avancemang även för Australien!

De senaste inläggen: