Veckans futsalprofil: Hanna Jensen

Varje vecka kommer FC Rosengård presentera en profil från klubbens futsallag i Sveriges högsta serier. Herrarna spelar i Svenska Futsalligan (SFL) och damerna i Regionala Futsalligan (RFL) Götaland. Denna vecka får vi lära känna damernas nummer 7 – Hanna Jensen.

Men först sammanfattar vi helgens matcher. Det var full rulle i Stadions Sporthall i lördags när damerna tog emot Svärtinge SK och herrarna några timmar senare ställdes mot regerande svenska mästarna Örebro SK.

Damerna övertygade från start och tog ledningen i första halvlek. Hemmalaget utökade sedan i andra och även om gästerna fick till två reduceringsmål kunde Nanna Jansson sätta spiken i kistan med några sekunder kvar på klockan och skriva slutresultatet till 4–2. Målskyttar i FC Rosengård: Isabel Maria Aguilar x2, Hanna Jensen och Nanna Jansson. FC Rosengård toppar nu tabellen tack vare bättre målskillnad än GAIS som även de står på nio poäng, fast med en match mer spelad.

Herrarna har haft en tuff start på sin första säsong i SFL och väntar fortfarande på sin första poäng. I lördags kom den tredje uddamålsförlusten i rad. Denna gång var laget millimeter ifrån att kvittera i slutsekunderna, men slutresultatet blev 1–2 och tre poäng gick till gästande Örebro. FC Rosengårds mål gjordes av Morten Hauglund.

Söndag 27:e november är det dags för toppmöte i RFL när FC Rosengård gästar GAIS i Göteborg. Herrarna spelar hemmamatch igen lördag 26:e november 16.00 mot Uddevalla FC, varmt välkomna till Stadions Sporthall!

Veckans futsalprofil: Hanna Jensen

Vem är du?
– Hanna Jensen, 29 år. Born and raised i Helsingborg. Jobbar som fysioterapeut sedan 2018, studerat på Lunds Universitet.

Varför började du spela futsal?
– Jag hade precis bestämt mig för att jag hade gjort min sista seriösa fotbollsmatch när jag fick frågan i oktober 2018. Isa, som jag hade spelat fotboll med tidigare, skrev och frågade om jag inte var sugen att prova futsal då laget skulle börja spela i Hittarp. Sen var jag fast och det var självklart att följa med nu när hela laget flyttades från Hittarp till FC Rosengård.

Vad gör du alltid före match?
– En stabil frukost är given, gröt och/eller ägg. Sedan lyssnar jag alltid på en specifik låt innan match då den påminner mig om stödet från min familj, det ger mig en bra känsla. Tuggummi är också viktigt, Extra strong menthol ska det vara.

Är det någon i laget som har en extra speciell rutin inför match?
– Johannas påklädningsrutin inför match sticker minst sagt ut. Hon drar alltid på sig shortsen sist av allt. Sitter fullt påklädd i övrigt med benskydd och skor, tejpad och klar. Byxlös till sista stund.

Vad är ert lags styrka?
– Som lag tror jag vår största styrka är att vi alltid backar varandra och jobbar för varandra. Vi är som en familj både på och utanför planen där alla är viktiga för dynamiken. Individuellt skulle jag säga att min största styrka är mitt försvarsspel där jag alltid jobbar hårt och ger 100%.

Målsättningar för säsongen?
– Vi tar en match i taget. Målet är alltid att vara maximalt förberedda inför nästkommande motstånd och ha rätt inställning inför uppgiften. Mitt mål är att gå längre än vi gjort tidigare år med Hittarp och minst spela semifinal. Helst vill jag självklart vinna SM-guld!

De senaste inläggen: