Veckans futsalprofil: Isabel Aguilar

Varje vecka presenterar FC Rosengård en profil från klubbens futsallag i Sveriges högsta serier. Herrarna spelar i Svenska Futsalligan (SFL) och damerna i Regionala Futsalligan (RFL) Götaland. Denna vecka får vi lära känna damernas nummer 9 – Isabel Aguilar – som leder skytteligan i RFL på elva mål.

Men först en sammanfattning av tabelläget. Damerna har toppat tabellen i RFL länge och vann toppmötet borta mot GAIS förra helgen. Det blev en övertygande seger med 6–2 mot regerande mästarna i Göteborg.

Herrarna har haft en motsatt inledning på sin första säsong i SFL och är nu enda laget utan poäng i serien. Det har varit nära flera gånger, inte minst förra helgen när man spelade hemma mot Uddevalla där man hämtade upp 6–1 till 6–5 men inte lyckades kvittera och ta poäng. I söndags gästade man Hammarby men gick förlorande ur den striden med 3–0.

Nu på söndag, 11:e december, är det än en gång dags för en härlig dubbelmatch i Stadions Sporthall i Malmö! Damerna tar emot FC Kalmar 13.30 och sedan spelar herrarna mot IFK Göteborg 16.00. Vi ses där!

Veckans futsalprofil: Isabel Aguilar

Vem är du?
– Jag heter Isabel Aguilar och är 30 år. Jag bor i Helsingborg med min sambo och tre barn. Till vardags arbetar jag som journalist på Helsingborgs dagblad.

Varför började du spela futsal?
– Min allra första träning i ett riktigt fotbollslag gjorde jag som 11-åring inomhus i Lindängens sporthall med BK Olympics pojklag. Sedan dess har jag alltid älskat inomhusfotboll.

Inte förrän 2013 började jag spela riktig futsal när Malmö City FC startade ett damlag med tränaren Carlos Olave. 2018 blev jag uttagen till den allra första truppen i damlandslaget i futsal och har nu spelat tre EM-kval. I tre säsonger har jag spelat i Hittarps IK innan laget flyttades till FC Rosengård i år.

I futsalen får jag arbeta med min teknik på små ytor, jag har fler bolltouch än i fotboll och det händer mer – därför spelar jag futsal.

Vad gör du alltid före match?
– Jag brukar ofta äta gröt till frukost på morgonen och lyssna på bra musik på väg till matchen.

Är det någon i laget som har en extra speciell rutin inför match?
– En som har en lite annorlunda rutin innan match är Mia Westerblad. Hon måste käka en speciell tuggummisort innan match och lägger även tuggummipaketet innanför strumporna under uppvärmningen.

Vad är lagets och din största styrka?
– Lagets styrka är att vi är som en familj och jobbar tillsammans som ett lag. Sedan ger vi aldrig upp, vi har vänt många underlägen i matcher. Mina styrkor som spelare är att jag är målfarlig och trygg med bollen.

Målsättningar för säsongen?
– Min egen målsättning är att fortsätta utvecklas som futsalspelare och lagets målsättning är att ta oss längre i slutspelet än tidigare år.

De senaste inläggen: