Veckans futsalprofil: Ismail Güven

Varje vecka kommer FC Rosengård presentera en profil från klubbens futsallag i Sveriges högsta serier. Herrarna spelar i Svenska Futsalligan (SFL) och damerna i Regionala Futsalligan (RFL) Götaland. Denna vecka får vi lära känna herrarnas nummer 9 – Ismail Güven.

Men först sammanfattar vi helgens matcher. I lördags spelade herrarna en händelserik hemmamatch mot Uddevalla FC. Gästerna tog ett rejält grepp om matchen i första halvlek och gick ut i paus med ledningen 6–1. FC Rosengård gjorde sedan en total upphämtning och med fem minuter kvar hade man skrivit om ställningen till 5–6 till gästernas favör. Dessvärre blev det inget kvitteringsmål i slutminuterna och Malmölaget blev än en gång utan poäng i en jämn match.

För damerna stod säsongens hittills tuffaste match på schemat. Det bar av till Göteborg för att möta tvåan och regerande mästaren GAIS. FC Rosengård gick ut hårt och gjorde 0–1 efter en minut. Därefter släppte man aldrig taget om ledningen. GAIS reducerade två gånger om i första halvlek men i andra halvlek var det inget snack om saken – FC Rosengård satte både 2–5 och 2–6 innan slutsignalen ljöd och befäste än en gång sin serieledning.

Söndag 11:e december är det än en gång dags för en härlig dubbelmatch i Stadions Sporthall i Malmö! Damerna tar emot FC Kalmar 13.30 och sedan spelar herrarna mot IFK Göteborg 16.00. Vi ses där!

Veckans futsalprofil: Ismail Güven

Vem är du?
– Ismail Güven. Jag är 31 år gammal, är gift och har tre barn. För tillfället är jag studerande.

Varför började du spela futsal?
– Jag började spela futsal 2014 och har alltid tyckt att fotboll är roligt, speciellt inomhus. Sedan hamnade jag i FC Rosengård genom vänner. Alex (de Santana, tränare) har varit en vän till mig ganska länge, så det var så jag hamnade i FC Rosengård.

Vad gör du alltid före match?
– Före match äter jag alltid en bra frukost tillsammans med min familj. Jag försöker ta det lugnt. När vi har hemmamatch brukar jag promenera till matchen och lyssna på musik.

Vad är ert lags styrka?
– Vår främsta styrka som lag är att vi aldrig ger upp, vi fortsätter att kämpa in i det sista. Och vi har en sammansvetsad grupp som känt varandra länge. Jag känner att jag kan bidra med min erfarenhet, jag är trots allt 31 år och har varit med länge, och har en del futsalkunskap jag försöker dela med mig av.

De senaste inläggen: