Viktigt Rosengårdsderby väntar mot FBK Balkan

Både FC Rosengård och FBK Balkan har Rosengårds IP som sin hemmaplan, så mycket mer lokalt kan ett derby inte bli och det kommer att märkas under söndagens match. Detta är en match som inget av lagen vill förlora av en hel rad anledningar, t.ex. prestigen i att vara bästa laget på IP. Samtidigt är det två lag som också borde vara välmotiverade sett till hur tabellen ser ut.

FBK Balkan är nya för året i division 2 och har haft en minst sagt tuff inledning på säsongen. Så här långt har man spelat fem matcher utan att vinna – en oavgjord och fyra förluster – och man kan väl anta att de längtar efter sin första trepoängare. Balkans senaste match var i onsdags och då förlorade man hemma på Rosengårds IP med 0-3 mot Eslöv.

FC Rosengård har inlett säsongen med bra spel, men tyvärr har man inte fått de resultat man önskat eftersom man inte kunnat omvandla bollinnehavet till mål. Det blev t.ex. bara en poäng mot Olympic i onsdags, trots att man ägde matchen. När det väl lossnar för målskyttet kommer det troligtvis att göra det ordentligt. för det finns gott om kvalitet i anfallet och jag skulle personligen inte ha något emot om det sker mot Balkan. Inför matchen ligger FC Rosengård på tionde plats i tabellen med sex poäng upp till tabelltoppen – man har vunnit en match, spelat två oavgjorda och förlorat två.

FC Rosengårds tränare Pierre Marante Ferreira tycker det ska bli roligt att möta Balkan i ett Rosengårdsderby och ser fram emot en bra match. Inför derbyt berättar Pierre att läget i truppen är bra, alla spelarna är friska och i träning.

Ni spelade ett tufft derby i onsdags så hur har ni laddat om?

– Vi har tagit långledigt över midsommar och fokuserat på att komma utvilade till matchen.

Vad talar för en seger för FC Rosengård i Rosengårdsderbyt?

– Att vi spelar en bra och positiv fotboll samt att vi kommer till många målchanser.

Vad kommer att avgöra matchen?

– En Rosengårdspelare, avslutar Pierre.

Derbyt mot FBK Balkan spelas på söndag 27/6 med start 14:00. På grund av gällande restriktioner så är det ett begränsat antal åskådare som kommer att få tillträde till arenan så kom i god tid.

De senaste inläggen: