Vinst för FC Rosengård

Inför matchen så nämndes det att Lindsdals IF möjligtvis skulle vara nöjda med att spela 0-0 men ibland är det skönt när man har fel. Lindsdal försökte att spela offensivt men de flesta av deras bollar fastnade i FC Rosengårds försvar, utom när de kvitterade efter att Rosengård tappade bollen vid mittplan. Annars var det FC Rosengård som tog ledningen i den tolfte minuten när Zico petade in bollen men glädjen varade bara i cirka fem minuter då Lindsdal kvitterade efter att de erövrat bollen på mittplan och sedan chippat den över Bill i FC Rosengårds mål. Ordningen återställdes i matchens 25 minut när Alvedin skjuter in 2-1 vilket blir halvtidsresultatet. I den andra halvlekens inledning utbyter lagen chanser med varandra i men det blir ingen utdelning för Rosengård förrän Alvedin gör 3-1 och sitt andra mål för dagen, FC Rosengård hade några chanser till att öka på målskörden men 3-1 stod sig matchen ut.
Dagens tvåmålsskytt Alvedin berättar om matchen:
”Vi spelar riktigt bra första 20-25 min trots att vi släpper till ett onödigt mål, sen så går vi ner oss lite. Och börjar andra halvlek sådär lite för mycket slarv, sen efter hand får vi fart på spelet igen och kan döda matchen med 3-1 målet, överlag så gör vi en bra match trots att vissa stunder är det sådär men annars bra. Vi spelade väldigt bra anfallsfotboll emellanåt och skapade väldigt mycket chanser där vi kanske borde gjort fler mål. Men vi vann fullt rättvist.”
Segern innebär att man tog de första tre poängen av nio möjliga som det ska spelas om under veckan och inför fortsättningen så var det en viktig seger. Som Alvedin säger så var det en rättvis seger samtidigt som man hoppar tillbaka i vinnarspåret igen, det enda frågetecknet är egentligen målskyttet då man fick ett antal chanser under matchen där bollen inte vill in i målet. Men å andra sidan så är det tidsfråga innan det lossnar och då kommer det att lossna ordentligt för kvaliteterna finns definitivt i laget.
Närmast på schemat står en derbymatch mot IFK Malmö som kommer att spelas på onsdag kväll kl 19.00 på FC Rosengårds andra hemmaarena Malmö IP.


 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *