Vinst i första träningsmatchen

FC Rosengård vann årets första träningsmatch med 0- 1 över Österlens FF på Skillinge IP efter att Cliff Rindom dundrat in segermålet i den första halvleken. Det var en match där FC Rosengård hade det mesta av både boll och spel i den första halvleken och i den andra halvleken så tog Österlen över taktpinnen dock utan att kunna utnyttja det.
Inför matchen så ville Tommy bland annat se ett lag och en spelidé snarare än en massa individuella prestationer och så här kommenterar han dagens match:
”Mycket roligt att börja med en seger. Jag tycker spelet i första halvlek var mycket bra. Det kändes som att killarna verkligen tagit till sig och förstått. Det var bättre än vad jag förväntat mig. I den andra halvleken så gör vi 10 byten och ganska naturligt tappar vi successivt vårt positionsspel och tålamod så det blev en hel del enklare misstag och flera bolltapp. Hatten av för samtliga spelares inställning, alla kämpade 100% för att komma hem till Rosengård med en seger.”
Även om det var en träningsmatch så vann man även om spelet inte funkade riktigt, man var lika nöjda med insatsen i den första halvleken som man var missnöjda med insatsen i den andra halvleken och det får man se som ett sundhetstecken. Man vet om att det är en hel del hårt jobb kvar inför seriestarten och det jobbet fortsätter på måndag.
Nästa match för FC Rosengård spelas på lördagen den 15/2 klockan 13:30 på Rosengårds IP och Kristianstad FC står för motståndet.