Vinst i DM mot Prespa

FC Rosengård slog Prespa Birlik med 1-2

Det blev seger för FC Rosengårds herrar i derbyt mot Prespa Birlik med 1-2 men det skulle krävas övertid för att skilja lagen åt. Derbyt blev precis så som ett derby ska var med passion, prestige, tuffa närkamper och kämpatag. Tyvärr så gick det över gränsen emellanåt när känslorna tog överhanden men domaren gjorde sitt jobb för att försöka hålla en bra nivå på matchen. Flera gula kort och tre röda blev facit när domaren blåste av matchen och så här i efterhand så var de förmodligen rättvisa också.

FC Rosengård inledde matchen bra och man lät bollen göra jobbet men sett till antalet målchanser så var det hyfsat jämnt där båda lagen gav och tog i närkampsspelet. I den 30 minuten så fick Prespa ett drömläge att ta ledningen efter att en av deras spelare sprungit in i Emmanuel och trillade omkull i straffområdet. Enligt källor så såg det lite ut som någon som springer in i en vägg och studsar tillbaka. Rätt eller fel, men domaren dömde straff. Straffen räddades av Nehar som även räddade returen och hade han inte gjort det så hade förmodligen matchbilden kommit att se annorlunda ut. Istället tog FC Rosengård ledningen med 0-1 ett par minuter innan pausvilan efter att Alvedin skjutit utanför straffområdet. Det var hans tredje mål mot Prespa Birlik på två matcher och han verkar trivas med motståndet. Efter paus så var FC Rosengård inte riktigt ute ur omklädningsrummet när domaren blåste igång matchen så Prespa kunde kvittera i inledningen vilket gav dem ny energi efter att ha fått jaga mycket boll i den första halvleken. Hemmalaget trycker på i den andra halvleken för ett ledningsmål utan att få utdelning och man kunde ana en del frustration bland hemmafansen så det blir inte bättre än att matchen går till förlängning.

Domaren blåser igång matchen igen och kampen på planen fortsätter med hårt fysiskt spel. Med cirka halva första förlängningskvarten avklarad så fast ställer Dennis slutresultatet till 1-2 efter att han skjutit in Billys passning bakom hemmamålvakten och resten av förlängningen blir en transportsträcka till slutsignalen. Visst blev det ett par halvchanser till för bägge lagen men med trötta spelare och decimerade lag på grund av utvisningar så blev mycket av spelet lidande. Hur som helst så blev det FC Rosengård som drog det längsta strået igen mot Prespa och man har fått biljetten till svenska cupen.

Nu gäller det att ladda om och fokusera på lördagens svåra bortamatch mot tabellfyran Asarum, mer om det kommer imorgon.

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/DMpbfcr_2014{/gallery}