Vinst i Tomtecupen

FC Rosengårds P 03 tog hem bucklan från Tomtecupen.

Efter att FC Rosengårds P01 tog tredjepris i Tomtecupen så ville klubbens P 03 absolut inte vara sämre. Resultatet? -Dom vann cupen och hämtade med sig en större buckla hem till FC Rosengårds prisskåp. Så här berättar tränaren Ahmed Zreim själv om framgången:

” Klockan 07.00 samlades FC Rosengårds tioåringar. De flesta hade vaknat redan vid femtiden helt taggade och kunde inte sova mer. De bara väntade på att det skulle bli dags för första matchen i Tomte Cup.

I Tomte Cup åldersgrupp P10 deltog 44 lag från Skåne, Danmark och Småland. FCR fick möta Råslätt SK blå i första matchen sen Trelleborg och slutligen danska Hellerup.

Killarna gick in i första matchen mot Råslätt helt taggade och vann med 3-1. Sen var det dags för Trelleborg som vi vann mot med 5-1.

I den tredje matchen mot Hellerup skulle det räcka med ett oavgjort resultat för att vinna gruppen och gå vidare till kvartsfinal men killarna gick in för att vinna och gjorde tre snabba mål. Sen slappnade vi av medan Hellerup vaknade och gjorde två mål. När det återstod en minut av matchen kvitterade de. Den sista minuten kändes som ett helt år innan domaren blåste av matchen och vi var vidare till kvartsfinal.

I kvartsfinalen fick vi möta FC Köpenhamn som var duktiga. Det blev en jämn match men slutligen vann vi med 3-2 efter förlängning och gick vidare till semifinal.

Där skulle vi möta Råslätt röd som verkade jätteduktiga efter att ha vunnit sin grupp stort med 23 gjorda mål och 0 insläppta. Killarna var nervösa men gick in och pressade.

Vi vann matchen med hela 5-1 och var vidare till final!

Där ställdes vi mot Malmö FF i sina ljusblå tröjor. Men killarna hade bestämt sig för att glömma den blå färgen som skrämmer alla och gick in helt taggade. De såg bara den vita färgen och vann med hela 5-1!

Grattis killar!”

Text & Bild: Ahmed Zreim