Vinst med uddamålet mot Eslöv

FC Rosengård tog planenligt tre poäng hemma mot Eslöv efter en rejäl arbetsinsats, en gnutta tur och ett bra försvarsspel.

FC Rosengård började matchen bra och skapade mycket framåt. Det gav ett ledningsmål redan efter tio minuter då nyförvärvet Edriss Hushmand presenterade sig för hemmapubliken genom att göra 1-0 med ett snyggt skott på halvvolley. Under de första 45 minuterna skapade FC Rosengård ytterligare ett par chanser men utan att bollen gick i nät. Samtidigt var det mycket kamp runt mittplan då inget av lagen vill bjuda på något bakåt. Eslöv fick även de ett par bra lägen att kvittera och om inte FC Rosengårds målvakt Ovays Azizi eller stolpen varit i vägen så hade det stått minst 1-1 i halvtid.

I andra halvlek hade FC Rosengård bestämt sig för att antalet insläppta mål på Rosengårds IP skulle vara noll även efter matchen mot Eslöv. Man såg därför till att ha så många spelare som möjligt på rätt sida om bollen vilket gjorde att Eslöv inte fick mer än någon halvchans. FC Rosengård fick själva inte mer än någon halvchans under de sista 45 som kanske kunde blivit till ett riktigt bra läge om man hade fyllt på med folk bakifrån.

Matchen slutade så 1-0 och FC Rosengård tog ännu en hemmaseger utan att bjuda på något direkt skönspel. Kort och gott så var det en arbetsseger och även om man kanske kunde önska mer av spelet så gav det vinst och tre poäng i slutändan. Man håller återigen nollan och är obesegrade på Rosengårds IP den här säsongen, vilket är ett styrkebesked.

I och med segern klättrar FC Rosengård upp på fjärde plats i tabellen och är nu tre poäng efter serieledande IFK Hässleholm, dock med en match mindre spelad så tabellen är lite missvisande just nu. Ordningen kommer att återställas vad gäller tabellen på onsdag kväll då den uppskjutna derbymatchen mot Ariana spelas. Avspark onsdag 11/5 klockan 19:00, mer om derbyt kommer i veckan.

De senaste inläggen: