Vinst mot Höllviken

Eftersom det skulle spelas träningsmatch på eftermiddagen så blev det en lättare bensträckare under morgonträningen. Det övades på fasta situationer och lite taktisk genomgång innan det var tillbaka till hotellet för att förbereda sig för matchen.
I eftermiddagens match blev det till slut en 1-0 vinst över FC Höllviken och genrepet slutade som man önskade, men ska man vara lite krass så var nog den största segern att ingen blev skadad. Höllviken spelade en tuff och fysisk fotboll som resulterade i två röda kort och även om det bara var en träningsmatch så märktes det att det var en del prestige inblandat. Givetvis gavs det och togs det åt båda hållen men FC Rosengård uppträdde disciplinerat och man lät sig inte dras med i något som skulle kunnat urarta totalt och sedan får man i ärlighetens namn ge domaren en del av ansvaret för att det blev grinigt på planen då han tog en del konstiga beslut och han skulle lagt ribban lägre på vad som tilläts på planen.
FC Rosengård inledde matchen lite försiktigt, inte av nervositet utan man ville se till så man kom in i matchen på ett bra sätt. Så efter cirka tio minuter tog man över taktpinnen och det mesta av spelet, Höllviken fick nöja sig med några halvchanser i den första halvleken. Rosengård har ett par halvchanser och man blir även avblåst för offside vid något tillfälle innan Granit nickar in 1-0 målet på ett inlägg. Efter målet så fortsätter man att mala på och man får ett par lägen att utöka ledningen men det var inga riktigt skarpa chanser.
Inför matchen talades det mycket om att man måste göra jobbet och ta sitt ansvar ute på planen och det visade man upp i den första halvleken. Rosengård spelade som man brukar göra när det går bra, det var ett snabbt rörligt spel med enkla passningar. Samtidigt försvarade man sig bra genom att pressa högt i planen och stänga ytorna. Det gjorde att Höllviken inte riktigt fick igång något spel och i halvtid så kändes det som att det här skulle räcka hela vägen till en liten revansch från förra årets förluster och en seger i genrepet.
När den andra  halvleken startade så hade Höllviken gjort några byten och dom började pressa på för att få in kvitteringen men de bollar som inte sköts över tog Rosengårds försvar hand om. I och med att Höllviken pressade så gavs det utrymme för kontringar och precis som i den första halvleken så var Rosengårds chanser farligare än Höllvikens, bland annat så fick Dennis ett friläge men Höllvikens målvakt räddade. Matchen slutar som redan nämnts med 1-0 och det ger ett bra avstamp inför seriestarten nästa vecka borta mot IFK Hässleholm men även om Hasse var nöjd med insatsen så berättade han att det finns lite kvar att jobba på inför premiären.
Dagens träning var en lättare då det mest handlade om att återhämta sig från gårdagens match men desto viktigare var att finalen i Hasses mångkamp skulle avgöras och en segrare koras. Till slut efter att spelarna fått visa sina färdigheter med bollen i en stafett så stod Blerims lag som segrare och vann äran och ett hittills hemligt pris.
Imorgon är det hemresa redan innan tuppen har vaknat och det har varit ett nöje att få följa det här minst sagt intressanta gänget. Nu väntar en veckas finputsning innan premiären och serien äntligen kommer igång.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *