Vinst mot IFK Hässleholm

För andra året i rad så lyckades FC Rosengård besegra IFK Hässleholm med 1-2 på bortaplan. Men där upphör likheterna, förra året tog FC Rosengård ledningen men i år så var det hemmalaget som tog ledningen i den första halvleken.
FC Rosengårds Ass. Tränare summerar matchen så här:
”Inför matchen pratade vi om att ha rätt fokus, att ta tag i taktpinnen direkt med ett aggressivt försvarsspel och snabbt bolltempo, men framförallt vikten av att minimera egna misstag. Men vi uppträder något ängsligt och är stressade i våra uppspel där vi kastar bort bollen i ivern att slå den avgörande passningen.
Vi värderar fel när vi erövrar boll och på det sättet låter vi IFK Hässleholm få lite momentum i matchen men trots det så skapar vi lägen tillräckligt bra för att ta ledningen. Vid IFK´s ledningsmål så är det ett slarv på egen planhalva där vi inte är tydliga i vårt agerande och en IFK spelare friställs och trycker dit 1-0.
I halvtidsvilan pratar vi igenom vad vi vill se under resterande 45 minuter; det är framför allt att visa ett snabbare bolltempo med att flytta boll mer i sidled och att ligga rätt i vårt positionsspel. Vi måste variera våra bollar i uppspelsfasen där vi blir alldeles för stressade och slår endast bollar på djupet. Den första passningen behöver inte alltid gå framåt eller i djupled.
Vi gör en bra andra halva av matchen då vi värderar lägen bättre men framför allt visar stora hjärtan med hårt arbete och vinnarattityd. Vi vänder matchen till seger med 1-2 efter mål av duktige Mohamed Ramadan 1-1 och Dino Mesic 1-2. Men vi har situationer där vi fortfarande värderar fel och tvingar fram den långa bollen istället för att rulla kort, detta på grund av lågt bolltempo och dåligt rörelseschema utan boll.”
Segern innebar FC Rosengårds första trepoängare för året och segern i sig är kanske inte så mycket att orda om, istället är det som Björn är inne på, sättet man vinner den på. Det var inget direkt finlir utan hårt arbete både individuellt och för varandra som gjorde att man lyckades vända matchen och ta tre poäng, så även om man helst spelar en snabb teknisk fotboll så är man inte rädda för att dra på sig blåstället och kriga till sig poängen om inte finliret skulle fungera. Nu har man en vecka på sig att slipa lite mer på detaljerna innan serieledande Lindsdals IF kommer till Malmö och Rosengårds IP. Den matchen spelas på lördag 23/4 klockan 15.00.