Vinst mot Stafsinge

FC Rosengård tog tre viktiga poäng i lördagens match mot Stafsinge och det var nästan ett måste för att hänga med i toppen då både Qviding och Onsala också vann sina matcher.
Gårdagens match mot Stafsinge liknade till stora delar matchen i våras då Stafsinge försvarade sig med i princip elva spelare och satsade på kontringsspel och fasta situationer och man gjorde det bra, det märktes att det var en del som stod på spel för dem i bottenstriden. FC Rosengård började matchen bra och hade ett par lägen som kanske skulle resulterat i mål men det ville sig inte riktigt. Även Stafsinge hade en del chanser, bland annat ett friläge men man fick inte in bollen. Det skulle dröja till slutminuten i den första halvleken innan Rosengård till slut kunde göra 1-0 genom Zia Sakirovski på straff. I den andra halvleken så försökte Stafsinge att kvittera och man hade flera chanser men utan att få bollen i mål. Samtidigt så sjönk tempot betydligt hos FC Rosengård och det verkade som man bara väntade på slutsignalen, vilket kändes onödigt för man har sett hur killarna kan spela och det kunde mycket väl kostat viktiga poäng. Oavsett vilket så stodEfte sig resultatet matchen ut och FC Rosengård tar en ny trepoängare.
FC Rosengård spelade inte bra i matchen mot Stafsinge men det räckte ändå till tre poäng vilket kan vara ett styrkebesked, om än litet. Men faktum är att det håller inte när man möter bättre rustade lag och med lite otur så hade det kunnat räcka med en felstuds för att Stafsinge hade snuvat Rosengård på de tre poängen, särskilt med tanke på att de hade en del bra lägen. FC Rosengård har högre kapacitet än vad man visade upp mot Stafsinge och efter matchen så var man inte helt nöjda med sin egen insats även om man såklart var nöjda med vinsten, vilket är positivt för då vet man vad man kan göra bättre.
I nästa match så fortsätter FC Rosengårds jakt på Division 1 platsen när man åker till Eslöv för att möta Eslövs BK.