Vinst mot Ullared

Äntligen. Så kan man sammanfatta känslorna efter att FC Rosengård tagit säsongens första trepoängare i dagens match mot Ullared. Men matchen började allt annat än bra då FC Rosengårds Hannes Cederholm blev utvisad redan efter två minuter i en frilägessituation. Det innebar att den förväntade matchbilden ändrades till att Ullared hade betydligt mer boll än vad man hade förra säsongen och hade därför en del chanser, dock utan att dom resulterade i något mål. FC Rosengård hade också en del lägen men inget av dem resulterade i mål förrän efter cirka tjugo minuters spel då Granit Sherifi skjuter in 1- 0 till Rosengård. Tyvärr så kvitterar gästerna på straff bara tio minuter senare och fastställer halvtidresultatet till 1- 1.
I den andra halvleken så fortsätter ställningskriget kring mittplan och några halvchanser åt vardera hållet tills Granit Sherifi håller sig framme igen och ger Rosengård ledningen igen efter cirka en kvart spelad av den andra halvleken. Återigen så tar det cirka tio minuter innan gästerna kvitterar till 2- 2 och sedan fortsätter halvleken med en del chanser åt båda hållen och mycket spel på mittplan. När matchen lider mot sitt slut och det verkar som att FC Rosengård kommer att tappa poäng för fjärde matchen i rad så får Ismail Hussein tag i bollen i Ullareds straffområde och skjuter in 3- 2 till FC Rosengård och säsongens första trepoängare är ett faktum.
FC Rosengård åkte på ett rött kort och en straff emot sig men man krigade ändå till sig tre poäng och visade prov på både karaktär och en hög lagmoral och så här går en grymt nöjd tränares tankar efter matchen:
”Jag är otroligt stolt över laget idag. Varenda spelare. Vi har fått en tuff start på seriespelet med många saker som gått emot oss. Utvisningar, tidiga mål, bollar som inte vill gå in, straffar mot oss och en hel del skador. Vi repar ändå nytt mod till varje match och fortsätter kämpa på. Vi tycker inte synd om oss själva. Det är upp till oss att skapa vår egen tur. Det vet vi om. Med det sagt, att få en felaktig utvisning (även enligt deras tränare) efter 2 minuter krossar alla planer, alla förberedelser och all taktik. När man redan haft motgångar, kan en sådan sak få vilket lag som helst att rasa ihop.
Men icke. Vi krigar, springer, tacklas, täcker skott och jobbar för varandra. Detta är insatsen vi väntat på. Insatsen som får oss att tro. Insatsen som får det att lossna. Alla spelare som kommer in från bänken hjälper oss att ta hem dessa tre poängen. Jag tycker innerligt att killarna förtjänar detta. Insatsen idag är inte långt ifrån en bragd. Vi njuter av detta idag och imorgon men sedan är det bara att jobba vidare på detta spåret. Vi är FC Rosengård och nu ska vi visa det.”
Säger Tommy Ringblom
I nästa match så är det återigen dags för ett Malmöderby när man tar sig an LB07 borta men mer om det senare.