Vinst på Åbyvallen för FC Rosengård

I går blev det vinst i Damallsvenskan för FC Rosengård med 1-0 borta mot Jitex. 

 

Markus Tilly, assisterande tränare FC Rosengård, kommenterar matchen:
 
-Idag var det tufft på många vis. Dels kom vi till spel utan vår lagkapten Sara Björk Gunnarsdottir p.g.a avstängning, Ramona Bachmann var sjuk och Lina nilsson var inte redo för en startplats efter sina lårbesvär. Vad man också ska komma ihåg är att det var den fjärde matchen på två veckor för många p.g.a. landslagsspel OCH några med resor över hela jorden i benen.
 
Vi inledde piggt och under den inledande halvtimmen skapade vi mer än tillräckligt för att ta ledningen. B.l.a rundade Anja Mittag Jitex målvakt och rullade bollen mot ett tomt mål, tyvärr hann en försvarare upp bollen på mållinjen. Lisa Eks nick räddades också på mållinjen medan Anja Mittags friläge Räddades av den skickliga målvakten Falk i hemmalaget.
 
Trots Falks skicklighet var det på ett misstag från just målvakten som vi lyckades göra vinstmålet i den 79e minuten. En för lång passning från Lina Nilsson fångades av Falk varpå hon la ner den på fötterna, vilket hon konsekvent gjorde under hela matchen för att få bättre kvalité i utspelet. Anja uppfattade denna situation och satte press på Falk. Då plockade Falk upp bollen med händer, oförklarligt nog, vilket renderade i en indirekt frispark för vår del. Många var vi som försökte skrika till Anja om att snabbt slå bollen tre meter i sidled till Sjögran vilket hon också gjorde. Detta resulterade i att Sjögran kunde rulla in det förlösande målet i den övergivna målburen eftersom Falk lite orutinerat lämnat över bollen till Anja. Vilken lättnad att se nätmaskorna rassla efter att vi innan dess haft tjugo avslut på mål utan resultat.
 
Nu skall vi återhämta oss och komma tillbaka mot Piteå nästa helg med nya krafter och använda dem alla för sedan är det semester.  Vi njuter av serieledningen så länge!