Zia Sakirovski: ”Bara att tacka och buga”

Zia Sakirovski stod för en strålande insats mot Vinberg och var aktiv och pigg under hela matchen. Han var inblandad i mycket i offensiv väg och bokfördes också för ett mål och en assist.
– Det kändes bra. I första halvlek var det inget att kolla på, vi hade svårt allihopa. Men i andra halvlek kändes det bra. Jag vågade mer, fick mer boll och utmanade. Fick göra en assist och göra det avgörande målet så det känns bra. Det var skönt, bara att tacka och buga, säger han om sin egen insats och skrattar.
Vi hade det lite tufft med motvinden i första halvlek, hur kändes det?
– Ja, exakt. Vi valde det med flit för att försöka få kontroll på matchen. Men det kändes som att de fick rulla för mycket boll och vi blev passiva. Det kändes som att vi sprang lite för blint i första halvlek. Vi snackade inte, vi var inte kompakta tillsammans utan vi sprang en och en, två och två. Blerim (Gudjufi, målvakt) gjorde också en viktig räddning på ett friläge i första halvlek och höll oss kvar i matchen. Sedan tycker jag att vi gjorde det bättre stundtals i andra halvlek. Vi hade medvind och vågade spela mer. Baris (Hümmet, mittfältare) kom in och ändrade matchen med sin energi och skrek och hade sig, så det var en av faktorerna. Men vi blev lite bekväma efter 0-1 och då fick vi 1-1 direkt i baken. Men jag tycker att vi skötte det bra, gjorde 1-2 och vann matchen och det är det som räknas till slut.
Fyra omgångar kvar, vad blir viktigt nu i slutet?
– Vi ska vinna varje match. Vi ska vilja vinna varje match som är kvar och det tror jag att alla i gruppen vill, även ledarna. Det är det som gör oss starka, tror jag. Det är bara att gå för tre poäng i alla matcher, säger Zia Sakirovski.