Erling Analyserar: AIK

Äntligen kom våren till Skåne och alla kunde sitta på Malmö IP i solgasset och njuta av tre nya poäng och fortsatt serieledning.

AIK kom inte till Malmö för att bjuda på något ”smokinglir” utan hade som mål att försöka spela ett tufft närkampsspel och ta bort våra kreativa spelare. Tyvärr tillät domaren tröjdragningar och en massa frisparkar utan att dela ut några gula kort. Detta förryckte matchbilden och det blev inte de sprakande fotbollstillställning som publiken väntade sig. Rosengård gjorde inte sin starkaste match, men gör det jobb som krävs för att vinna. Det är alltid svårt att spela matcher där många under hela veckan pratar om att i den form ni som Rosengård visar ska de bara vinna över AIK. Min erfarenhet säger att det alltid är denna typ av matcher som är svåra, och därför ska Rosengård ha mycket beröm att man gick ut och gjorde det alla förväntade sig.

Redan i början av matchen nickar Gudrun Arnardottir in 1–0 på en väl slagen hörna av Sofie Bredgaard och Momoko Tanikawa gör 2–0 efter ett finns väggspel med sin radarkompis Oliva Holdt. Att det inte blev fler mål i första halvlek, kan AIK tacka sin målvakt Serina Backmark för som gjorde några fina räddningar.

Andra halvlek blev den första lik, men trots ett stort spelövertag och många halvchanser dröjde det till 65.e minuten innan Anni Hartikainen kunde nicka in 3–0 på ett fint inlägg från Jessica Wik. Slutresultat 3–0 och en skön seger inför kommande bortamatch mot Linköping i nästa omgång. Ett Linköping som säkert är revanschsugna efter förlusten mot Växjö.

Linköping har en nylagd konstgräsmatta och jag såg deras match mot Häcken i förra omgången och planen var långsam och eftersom Rosengård spelar med ett högt tempo i sitt passningsspel så kan de bli en utmaning på det nya underlaget. Men under mina år i klubben har alla matcher som vi spelat i Linköping varit jämna och det har varit väldigt bra fotbollsunderhållning, så jag är säker på att även på söndag kommer publiken att bjudas på fotbollsgodis.

Lite om semifinalerna i Champions League. Det blir storklubbarna Lyon och Barcelona som möts i årets final. Båda semifinalerna höll hög klass och i matchen Chelsea mot Barcelona var det en riktigt dålig domarinsats och en tveksam utvisning som hjälpte Barcelona att vinna matchen. Chelsea var det bästa laget över de två matcherna… I den andra semifinalen mellan PSG och Lyon var det än en gång tydligt att Lyon har den vinnarkultur som PSG saknar och det var detta som fällde avgörande därför är Lyon i ännu en CL Final.

Vem vinner då finalen? Jag tippar Lyon, men ni som följer mig, vet hur dålig tippare jag är, så därför blir det säkert Barcelona som står som segrare.